Stiai asta? De ce nu trebuie sa le uram mirilor ”casa de piatra”. Explicatia unui preot

Toata lumea foloseste la casatorii expresia ”Casa de piatra”, insa ea nu este corecta. Preotii explica de ce nu este bine sa facem o astfel de urare.

Author: A.L. vineri 27 octombrie 2017 , 14:25

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

”Cred ca folosirea acestei urari este nepotrivita cu situatia celor doi protagonisti. Ea s-a extins cu caracter de sindrom si la nivel national. Dar cei care ureaza „casa de piatra” nu se gandesc ca mirii vor trai intr-o pivnita. Ci ca ei le doresc durabilitate in casnicie si aceasta edificare a caminului lor sa aiba durabilitatea unei citadele din piatra.

insa urarea este gresita pentru ca la origini ea apartine Mantuitorului, mai exact in Sfanta Evanghelie dupa Matei, la capitolul VII, unde Domnul arata ca omul intelept isi construieste casa pe temelie de stanca, nu din piatra, ci pe piatra, ceea ce indica seriozitatea intentiilor si a insusirilor celor care isi lucreaza mantuirea fie in cadrul familiei sau comunitatii, fie singular. Seriozitatea acestei edificari a vietii personale se bazeaza pe virtutile credintei, rabdarii, dragostei, cumpatarii, generozitatii s.a.m.d.

Aceste virtuti constituie stanca, temelia de baza pe care se zideste viata personala sau familiala. Remarca Domnului Hristos este mai corecta in a o intrebuinta cand ii felicitam pe miri cu „casa pe piatra”, iar nu „casa de piatra”.

Casa pe piatra, fie la propriu, fie la figurat, contine conotatiile ideii de siguranta, confort, de lumina, caldura, de tot ceea ce este pozitiv. Casa de piatra include, volens nolens, si niste lucruri neclare.

De aceea personal optez sa ne orientam si sa-i invatam si pe credinciosi, chiar cu prilejul oficierilor cununiilor, ca un fel de corectiv anticipat, ca perechea ce se cununa sa fie felicitata si sa li se faca urari de casa nu din piatra, ci „casa pe piatra”. Ingredientele acestei locuinte pe piatra sunt cele mai rezistente „materiale spirituale” de durabilitate, de adevar, de frumos.”, a explicat un preot


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si