Știre de ultimă oră: De vineri vor fi recunoscute la ieșirea din țară doar certificatele digitale COVID

Grupul de Comunicare Strategică amintește că, începând de vineri, 13 august 2021, la trecerea frontierelor din ţările Uniunii Europene vor fi recunoscute doar certificatele digitale ca documente care atestă vaccinarea, trecerea prin COVID-19 sau rezultatul negativ al unui test PCR.

Author: Andreea Bolocan miercuri 11 august 2021 , 21:28

Trecerea frontierelor se va putea face doar cu certificatul electronic COVID vaccin
Trecerea frontierelor se va putea face doar cu certificatul electronic COVID[Sursa foto: PixaBay]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Începând de vineri, 13 august 2021, trecerea din țările ce aparțin Uniunii Europene, se va putea face doar cu certificatul electronic de vaccinare.

Desigur că tranzitarea frontierelor este posibilă şi fără existenţa acestor certificate, dar cu respectarea normelor naţionale de carantină din fiecare stat.

Cum se pot elibera certificatele electronice de vaccinare

"Vă reamintim faptul că începând de vineri, 13 august 2021, pentru trecerea frontierelor de stat, la nivelul ţărilor UE, vor fi recunoscute ca documente doveditoare ale vaccinării, trecerii prin boală şi ale rezultatului negativ al unui test RT-PCR doar certificatele digitale, documente ce conţin un cod QR şi care pot fi eliberate foarte uşor accesând site-ul https://vaccinare-covid.gov.ro/", a transmis, miercuri, Grupul de Comunicare Strategică.

Citeste si: Țara care a aprobat utilizarea de urgenţă a vaccinului anti-COVID de la Johnson & Johnson

De unde poți descărca certificatul electronic de vaccinare

Certificatele electronice de vaccinare pot fi descărcate de AICI

Potrivit Grupului de Comunicare Strategică, tranzitarea frontierelor este posibilă şi fără existenţa acestor certificate, dar cu respectarea normelor naţionale de carantină din fiecare stat.

Citeste si: Grecia a intrat in scenariul rosu. In ce conditii iti mai poti face concediul aici in august 2021

Aceste prevederi sunt stipulate în Regulamentul UE 953/2021 şi sunt aplicabile doar pentru trecerea frontierei de stat, nu şi pentru activităţile desfăşurate în interiorul teritoriului national al României, a precizat GCS.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si