Strainii au decis: Romania adaposteste cea mai "romantica" gara din Europa! Vezi in ce localitate se afla si cat de frumos arata!

Garile vechi au avut intotdeauna farmecul lor aparte.

Editor: Alexandra Chiric Author: Petru Luca miercuri 24 august 2016 , 21:53

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Portalul de turism YouVisit.info, citat de timisoarastiri.ro,  a decis ca cea mai "romantica" gara din Europa, cu cel mai "romantic" peron, se afla chiar in Romania, la Baile Herculane. Pe langa celebrul peron cu iedera, si clădirea gării, construită după 1878, în perioada deschiderii liniei ferate Timişoara-Caransebeş-Orşova-Vârciorova (10 unie 1879), poate sta cu mândrie lângă marile gări istorice europene, sustine sursa citata.

Construită într-un stil baroc austriac cu elemente eclectice, dupa modelul, se spune, al unei cabane de vanatoare a casei imperiale, Gara din Băile Herculane era poarta de intrare in ceea ce kaiserul Franz Iosef numea cea mai frumoasă staţiune de pe continent.

Staţiunea Băile Herculane, vizitată în anii reconstrucţiei austriece, la aproape două milenii de la fondarea romană, de împăraţii Iosif al II-lea, Francisc I şi împărăteasa Carolina, kaiserul german Wilhelm I, împăratul Franz Iosef şi legendara împărăteasă Elisabeta, Sisi, de regele Serbiei Alexandru, de regele Carol I al României şi de regina Elisabeta, Carmen Silva, noteaza timisoarastiri.ro.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si