”Problema regionalizarii am mai ridicat-o si la intâlnirile pe care le-am avut cu asociaţiile primarilor si cu diferite discuţii cu responsabilii Consiliilor Judeţene. Sigur nu o sa decidem noi regionalizarea in acest mandat, pâna la sfârsitul anului, dar cred ca e important sa folosim aceasta perioada si sa relansam aceasta dezbatere astfel incât dupa alegerile parlamentare sa intram in linie dreapta cu aceasta tema”, a declarat Ciolos.

Totodata, premierul a cerut o mai buna cheltuire a banilor publici la nivel local. Cei care vin cu proiecte concrete in zonele mai putin dezvoltate ar putea primi mai multi bani de la bugetul public.

Printre obiectivele cuprinse in strategia pentru urmatorii 20 de ani sunt incluse proiecte de infrastructura rutiera, in special realizarea mai multor autostrazi. Totodata, se intentioneaza extinderea infrastructurii aeroportuare, construiterea a doua noi poduri peste Dunare si linii ferate de mare viteza. Un alt obectiv este exploatarea resurselor turistice, informeaza Digi24.

Citeste si: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei- catena.ro

Citeste si: Soțul Ancăi Molnar aproape că a cedat la o zi de la înmormântarea make-up artistei: "Mi-e atât de dor deja"- wowbiz.ro

Guvernul vrea ca pana la sfarsitul mandatului sa propuna o abordare integrată pentru dezvoltarea Văii Jiului, a localităţii Roşia Montană şi a zonei Moldovei.

"Pe baza experientei proiectului de dezvoltare integrata teritoriala, ITI, în Delta Dunarii, vrem sa ne gandim la astfel de programe specifice integrate, chiar daca n-o sa reusim probabil pana la sfarsitul anului sa construim noi(...) instrumente teritoriale integrate de dezvoltare, asa cum avem în Delta Dunarii, dar cel putin sa venim cu o abordare integrata a unor ghiduri de masuri la care sa puteti depune proiecte.

Ne gandim în primul rand pentru cateva regiuni prioritare. Vrem sa venim cu o astfel de abordare integrata pentru dezvoltarea Vaii Jiului, asa cum am promis si înainte de alegerile locale, dar si pentru Rosia Montana, care a suscitat multe discutii. Vrem sa venim nu doar cu reguli si cu constrangeri, dar si cu proiecte de dezvoltare acolo", a declarat premierul.

"Am avut, totodata, o discutie cu alesii locali din regiunea Moldovei, pentru o dezvoltare integrata pentru aceasta zona. Deci pentru aceste trei zone, teritorii — Valea Jiului, zona Moldovei, Rosia Montana — intentia noastra este ca pana la sfarsitul mandatului sa va propunem(...) abordari integrate de dezvoltare teritoriala, care sa puna împreuna atat fonduri europene, cat si resurse de la bugetul de stat pentru a va putea finanta proiectele. Si speram ca de la aceste exemple în anii urmatori sa se poata merge pe o astfel de abordare integrata si în alte regiuni ale tarii", le-a spus premierul Ciolos participantilor la Forumul Administratiei Publice Locale", a adaugat acesta.

Termenul de realizare pentru aceste investiţii de infrastructura este de cel mult 11 ani. Strategia va fi implementat de Ministerul Dezvoltarii.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si