Streinu-Cercel: Bărbatul din Gorj confirmat cu coronavirus este doar purtător al virusului; nu primeşte tratament

Bărbatul din Gorj confirmat cu COVID – 19 este „sănătos”, dar este purtător al virusului şi nu primeşte tratament, iar după ce două teste consecutive vor fi negative, el va fi trimis la domiciliu, a declarat medicul Adrian Streinu Cercel.

M.A., joi 27 februarie 2020 , 16:09

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

„Persoana este ok, este bine, avem de a face cu un purtător de coronavirus. Când vom avea două teste negative consecutive, va fi lăsat la domiciliu. În momentul de faţă e sănătos, dar e purtător de acest virus” a spus profesorul doctor Adrian Streinu Cercel

Acesta a precizat  că pacientul, care a fost adus în această dimineaţă la Institutul ”Matei Balş” din Capitală, este sănătos, nu primeşte niciun tratament, însă este ţinut sub supraveghere.

Citeste si: MAE: Trupul tânărului mort în atacul armat din Germania, repatriat

Conform lui Adrian Streinu Cercel, coronavirusul se află pe Terra înainte de apariţia omului însă „din când în când” suferă mutaţii şi se reactivează.

„Avem în momentul de faţă şi medicaţie pe care am împrumutat-o de la programul de HIV (...) şi speranţa unor alte medicamente care vor veni cât de curând”, a precizat Streinu - Cercel. 

Citeste si: VIDEO | Cum luptăm cu coronavirusul. Patru sfaturi practice de la prof.dr. Adrian Streinu-Cercel

Medicul a reamintit măsurile de prevenţie cum ar fi spălatul cât mai des pe mâini, strănutatul  în batistă, evitarea de a duce mâna la faţă pentru că exist riscul de contaminare de pe suprafeţe.

Întrebat cu câte persoane a intrat în contact pacientul, secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii a răspuns: „cu destule”.

Citeste si: Interviu exclusiv marca stirilekanald.ro! Ce spune o româncă din mijlocul epidemiei italiene de coronavirus! ”Italienii au realizat gravitatea situației”

„Ţinând cont că s-a întâlnit de a doua zi cu italianul, de a doua zi până în ziua de ieri... socotiţi şi dumneavoastră” a spus secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii Nelu Tătaru.

Adrian Streinu Cercel a precizat că pacientul, un  bărbat de 25 de ani,  nu lucrează într-un restaurant, aşa cum s-a spus iniţial, ci într-o hală cu metale. Italianul a mers la şeful bărbatului în hală şi aşa s-ar fi infectat. 

El a precizat că cetăţeanul italian care l-ar fi infectat pe român nu prezenta simptome de boală în perioada în care s-a aflat în România.

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si