Guvernul a aprobat strategia de vaccinare COVID-19. Care sunt grupurile prioritare

Guvernul a aprobat în ședința de vineri, strategia de vaccinare împotriva noului coronavirus, a anunțat sâmbătă şeful Cancelariei premierului, Ionel Dancă. Hotărârea de guvern stabilește care sunt categoriile prioritare la vaccinare: angajaţii din domeniul Sănătăţii, asistenţei sociale, cei din categoria de risc şi personalul din „domenii-cheie”.

Author: Alina Raducu sâmbătă 28 noiembrie 2020 , 12:17

Guvernul a aprobat strategia de vaccinare COVID-19. Care sunt grupurile prioritare
Guvernul a aprobat strategia de vaccinare COVID-19. Care sunt grupurile prioritare
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Actul normativ pregăteşte campania de vaccinare care va începe odată ce va fi pus la dispoziţie un vaccin

„Potrivit acestei strategii de vaccinare adoptată, au fost stabilite grupurile prioritare: personalul din domeniul Sănătăţii, personalul din centrele rezidenţiale şi medico-sociale, populaţia cu risc ridicat de evoluţie severă în cazul infecţiilor cu SARS-CoV-2 şi personalul din alte domenii-cheie, esenţiale pentru buna funcţionare a societăţii”, a afirmat Ionel Dancă, conformAgerpres.

Persoanele din aceste categorii vor fi primele vaccinate, iar apoi vaccinarea va fi disponibilă și pentru restul populaţiei.

Citeste si: Ajutor financiar pentru români! O categorie de persoane va beneficia de vouchere, în limita a cinci salarii minime- kanald.ro

Citeste si: De ce nu vrea Georgiana Lobonț să vorbească despre divorț. Armin Nicoară încearcă să o convingă- wowbiz.ro

„Estimarea este că, în prezent, 70% din totalul populaţiei ar putea fi implicată în această campanie de vaccinare”, a spus Dancă.

Deasemenea, el a precizat că vaccinarea este „gratuită şi voluntară”.

Citeste si: CTP se oferă să fie vaccinat anti-COVID în direct: „Să vadă telespectatorii dacă dacă încep să putrezesc”

Guvernul face apel pentru sprijinirea campaniei de vaccinare

„Guvernul României(...) face un apel către toate instituţiile implicate, dar şi către societatea civilă, către specialişti, ca, în dezbaterea publică, să sprijine această campanie de vaccinare pentru că aceasta reprezintă singurul remediu, pentru a pune capăt epidemiei de COVID-19. Trebuie evitate politizările pe acest subiect, pentru că în joc sunt viaţa şi sănătatea românilor şi chemăm alături în această campanie de vaccinare toţi specialiştii în domeniu”, a mai adăugat şeful Cancelariei.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si