Structura anului şcolar 2021 - 2022: Când începe vacanţa de iarnă / Craciun pentru elevi?

Structura anului şcolar 2021 - 2022. Structura noului an şcolar pentru 2021-2022 include şi vacanţele care au fost stabilite de Ministerul Educaţiei. Iată când începe vacanța de sărbători pentru elevi!

Author: Alina Raducu Tuesday 16 November 2021 , 08:40

Structura anului şcolar 2021 - 2022: Când începe vacanţa de Crăciun?

Structura anului şcolar 2021 - 2022: Când începe vacanţa de Crăciun?

[Sursa foto: PixaBay]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Structura anului şcolar 2021- 2022. Potrivit documentului publicat de Ministerul Educației, cursurile anului şcolar 2021- 2022 se vor derula pe parcursul a 34 de săptămâni. 

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, afirma în 3 februarie 2021, la un post Tv că, în viitorul an școlar, semestrul al doilea va începe după vacanța de Crăciun, care va fi comasată cu vacanță dintre semestre.

„N-am înțeles care e sensul să faci ore până de Crăciun, să intri în vacanța de Crăciun și Anul nou, să te întorci la școală și să încerci să-ți aduci aminte ce ai învățat înainte de Crăciun, să iei note și apoi să intri în altă vacanță. Ne gândim la o structură care să se încheie înainte de Crăciun. S-a predat, s-a evaluat, elevii pleacă liniștiți în vacanță, profesorii pot pleca de asemenea în vacanță, o vacanță care să fie mai lungă cu o săptămână, după care începe semestrul 2”, a mai adăugat Sorin Cîmpeanu.

Când începe vacanţa de Crăciun pentru elevi?

Semestrul I va avea 14 săptămâni de cursuri, din 13 septembrie până în 22 decembrie 2021, iar semestrul al II-lea- 20 de săptămâni, din data de 10 ianuarie şi până pe 10 iunie 2022.

Astfel, în semestrul I, în perioada 25- 31 octombrie, elevii claselor din învăţământul primar şi copiii din grupele de preşcolar vor avea vacanţă.

Structura anului şcolar 2021 - 2022: Când începe vacanţa de Crăciun?

Structura anului şcolar 2021 - 2022: Când începe vacanţa de Crăciun?

[Sursa foto: PixaBay]

Citeste si: Sorin Cîmpeanu: „Va fi semnat ordinul privind desfăşurarea cursurilor în funcţie de rata de vaccinare”

Potrivit Ministerului Educației, vacanţa de iarnă este stabilită de la data de 23 decembrie 2021 până la data de 9 ianuarie 2022.

Programul naţional "Şcoala altfel" se va desfăşura în perioada 8- 14 aprilie 2022.

În semestrul al II-lea, vacanţa de primăvară va fi din data de 15 aprilie până pe 1 mai 2022, urmând ca de la data de 11 iunie 2022- până la data din septembrie 2022 la care vor începe cursurile anului școlar 2022 – 2023, să fie vacanța de vară.

Citeste si: Vacanţe şcolare 2021- 2022: Când au elevii prima vacanţă?


Abonează-te pe

Partenerii nostri
kanald.ro
Zi decisivă! Finlanda și Suedia vor depune împreună cererile de aderare la NATO Zi decisivă! Finlanda și Suedia vor depune împreună cererile de aderare la NATO
kfetele.ro
Se dau bani de la stat pentru cei care fac nunta sau botez. Ce sume vor primi tinerele... Se dau bani de la stat pentru cei care fac nunta sau botez. Ce sume vor primi tinerele familii: banii intra direct pe card
spotmedia.ro
Zelenski a fost ovaționat în picioare la Cannes: „Ura va dispărea, dictatorul va... Zelenski a fost ovaționat în picioare la Cannes: „Ura va dispărea, dictatorul va pierde!” (Video)
spotmedia.ro
Persoanele anxioase pot fi identificate doar după felul în care merg – studiu Persoanele anxioase pot fi identificate doar după felul în care merg – studiu
b1.ro
Volodimir Zelenski: „Misiunea de evacuare a eroilor de la Azovtsal continuă și este... Volodimir Zelenski: „Misiunea de evacuare a eroilor de la Azovtsal continuă și este supervizată de serviciile noastre de informații”
ziareonline.ro
Avocado, darul lui Dumnezeu pentru femei Avocado, darul lui Dumnezeu pentru femei
infoactual.ro
Europarlamentarul liberal Rareş Bogdan renunță la scandalul din coaliție, stabilitatea... Europarlamentarul liberal Rareş Bogdan renunță la scandalul din coaliție, stabilitatea este mai importantă acum
evz.ro
Ce-l leagă pe Sorin Oprescu de Grecia. Motivul pentru care fostul primar general s-a... Ce-l leagă pe Sorin Oprescu de Grecia. Motivul pentru care fostul primar general s-a ascuns la Atena
doctorulzilei.net
Postul INTERMITENT. Ce este, ce beneficii are, ce riscuri presupune Postul INTERMITENT. Ce este, ce beneficii are, ce riscuri presupune
romaniatv.ro
Breaking News. Rusia ameninţă direct România, declarată ţară OSTILĂ! Breaking News. Rusia ameninţă direct România, declarată ţară OSTILĂ!
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si