Ministrul Educaţiei Sorin Cîmpeanu a anunţat că, începând de luni, un procent de 67,79% din numărul total al unităţilor de învăţământ, de stat şi privat, au decizie de desfăşurare a cursurilor cu prezenţă fizică. Astfel, se află în această situaţie un număr de 4.847 de unităţi de învăţământ, cu un număr total de peste două milioane de elevi şi preşcolari.

Citeste si: Sorin Cîmpeanu a anunțat că pragul de vaccinare luat în calcul pentru desfășurarea orelor cu prezență fizică este de 60%. 54% dintre școlile și grădinițele din țară au peste 60% rata de vaccinare

Situaţia privind gradul de vaccinare în rândul personalului angajat în unităţile de învăţământ din municipiul Bucureşti, la data de 5 noiembrie, poate fi accesată AICI.

Citeste si: Sorin Cîmpeanu a anunțat că tezele elevilor de gimnaziu și de liceu se vor putea da începând din 6 decembrie: ”Vor fi mai puține și vor avea o pondere mai mică în medie”

Ce a transmis Sorin Cîmpeanu

Ministrul interimar al Educaţiei a mai spus că pe site-ul fiecărui inspectorat şcolar sunt disponibile informaţiile exacte privind modul în care vor reîncepe cursurile. Cîmpeanu a mai spus că în Capitală sunt, de exemplu, şi 27 de unităţi de învăţământ care au cerut intrarea în regim on-line, cu toate că aveau peste 60% rată de vaccinare a personalului.

Citeste si: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei- catena.ro

Citeste si: Monica Gabor, prima reacție după ce a văzut imaginile cu Irina din România! Unde a dus-o Irinel Columbeanu pe fiica lor înainte să se întoarcă în America și ce a avut de zis fosta soție?- wowbiz.ro

sorin cîmpeanu listă școli deschise

Noi declarații făcute de Sorin Cîmpeanu.

[Sursa foto: Facebook]

Citeste si: Sorin Cîmpeanu: Vacanța de iarnă va fi mai scurtă pentru elevii de gimnaziu și liceu

În plus, potrivit informaţiilor colectate la nivelul Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti, rata de vaccinare a personalului este de 71%, raportat la totalul celor 95 de angajaţi.

Sorin Cîmpeanu a explicat, într-o conferinţă de presă susţinută vineri, că pe 8 noiembrie va începe şcoala pentru toţi elevii şi preşcolarii din învământul de stat şi privat, iar cursurile vor fi cu prezenţă fizică acolo unde rata de vaccinare împotriva COVID-19 a personalului

didactic este peste 60%.

Citeste si: Sorin Cîmpeanu, despre cum se va desfășura testarea anti-COVID în școli! „Am solicitat de la Ministerul Sănătății sprijin”


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si