Studentii protesteaza in strada! Vor demisia ministrului Educatiei!
Actual

Studentii protesteaza in strada! Vor demisia ministrului Educatiei!

M.C.B.
16 apr 2018

Sute de studenti si profesori vor protesta marti, 17 aprilie, in fata Ministerului Educatiei. Vor demisia ministrului Valentin Popa , care a alocat mai multe locuri universitatilor din provincie, decat celor renumite.

Ministrul Educatiei a produs rumoare in randul studentilor si al profesorilor, dupa ce a hotarat sa distribuie locurile la studiile de licenta, masterat si doctorat in functie de domeniile prioritare ale Romaniei. Mai exact, acesta a alocat locuri in domenii  de dezvoltare ca Bioeconomie, Tehnologia informatiilor si a comunicatiilor, Energie, mediu, schimbari climatice, Eco-nanotehnologii si materiale avansate, Sanatate. Ministrul sustine ca s-a bazat pe studii complexe, conform carora se consuma multi bani, dar rezultatele sunt dezamagitoare.

Citeste si: Cum te asiguri că cel mic resimte mai uşor trecerea de la vacanţă la şcoală

"Aproximativ 1.000 de studenti vor fi nevoiti sa isi plateasca studiile cu costuri prohibitive, daca aleg sa urmeze programele unor universitati cu programe foarte atractive si solide", au explicat cei care si-au anuntat prezenta la protest, potrivit adevarul.ro.

 

viewscnt

Urmareste-ne pe Facebook