Liga Studenţilor (LS) din Iaşi anunţă că se opune introducerii certificatului verde în universităţi. De curând, Consiliul Naţional al Rectorilor (CNR) a cerut Guvernului şi Parlamentului modificarea legislaţiei, astfel încât accesul în spaţiul universitar să se facă în baza acestui certificat.

Citeste si: Proteste față de certificatul verde

Liga Studenţilor critică, într-un comunicat de presă transmis luni, propunerea Consiliului Naţional al Rectorilor (CNR) de modificare a cadrului legislativ de către Parlament astfel încât accesul în spaţiul universitar să se facă pe baza certificatului verde digital.

Citeste si: Loteria vaccinării, a doua extragere. Cine a câștigat premiul de 100.000 lei

Ce au transmis studenții

Studenţii consideră că rectorii se tem că vor pierde procesele pe care LS le intentează universităţilor care au condiţionat accesul studenţilor la activitatea didactică, în cămine sau la bibliotecă de certificatul de vaccinare, testare anti-COVID sau de trecerea prin boală.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Betty Salam rupe tăcerea după ce s-a spus că și-ar fi înșelat soțul cu Iuly Neamțu! Cum comentează zvonurile despărțirii de Cătălin Vișănescu: „Da, sunt om! Și eu am probleme”- wowbiz.ro

Citeste si: VIDEO| Florin Cîţu s-a vaccinat cu a treia doză: „Îi încurajez pe toți cei care s-au vaccinat şi au deja şase luni să vină să facă a treia doză”

De asemenea, Liga Studenţilor Iaşi avertizează că informaţia cu privire la statutul de vaccinat/nevaccinat, trecut sau netrecut prin boală, respectiv cea de testat/netestat intră în categoria datelor cu caracter personal.

LS anunţă că va depune plângeri la Autoritatea Naţională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal (ANSPDCP) pentru încălcarea legislaţiei în domeniu (GDPR) împotriva universităţilor sau asociaţiilor care vor colecta astfel de date.

„Liga Studenţilor din Iaşi este alături de studenţii care sunt discriminaţi de aceste măsuri şi vom face toate demersurile legale pentru a apăra demnitatea şi drepturile studenţilor faţă de orice ingerinţe externe,

chiar dacă suntem în momentul de faţă singura organizaţie care face asta, în contra curentului general din mediul asociativ studenţesc”, a declarat Cosmin-Gabriel Glovnea, preşedinte Liga Studenţilor Iaşi.

Citeste si: Protest împotriva vaccinării şi a certificatului verde! Peste 10.000 de persoane scandează în fața Guvernului: „Demisia!”

studentii-se-opun-certificatului-verde

Studenții se opun introducerii certificatului verde.

[Sursa foto: PixaBay]

Consiliul Naţional al Rectorilor (CNR) solicită Guvernului şi Parlamentului modificarea legislaţiei, în sensul în care aceasta să prevadă că accesul în spaţiul universitar este posibil în baza certificatului verde digital privind vaccinarea anti-COVID. Excepţie ar urma să facă, potrivit propunerii, persoanele care au contraindicaţii medicale privind imunizarea prin vaccinare.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si