Studiu alarmant. Cancerul face tot mai multe victime in randul tinerilor din Europa

Un nou studiu arata ca rata deceselor din cauza cancerului a atins cote alarmante in Europa. Cercetatorii arata ca responsabile de aceasta situatie sunt interzierile in procesul de diagnosticare, tratamentul aplicat, precum si lipsa studiilor clinice efectuate pe un segment de varsta.

A.C., vineri 27 mai 2016 , 11:00

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Un purtator de cuvant de la Institutul Britanic de Cercetare al Cancerului a declarat ca este crucial sa aflam care este veriga slaba ce cauzeaza aceasta situatie alarmanta.

“Trebuie sa aflam daca motivul pentru care scaderea ratei de supravietuire din randul tinerilor este datorat varstei si evolutiei lor biologice sau daca este vorba despre modul in care sunt gestionate aceste tipuri de cancer in clinicile din Europa. Aceasta problema reprezinta motivul pentru care am lansat campania de cercetare in randul copiilor si tinerilor adulti,” a declarat Dr Alan Worsley,  de la Institutul Britanic de Cercetare al Cancerului.

Studiul a fost realizat pe I57 de mii de cazuri de cancer declansat la copii, precum si alte 312 mii de cazuri de cancer declansat in randul adolescentilor si tinerilor europeni, din 27 de tari.

In general, rata de supravietuire pe o durata de 5 ani a fost mai mare in randul tinerilor si adolescentilor, atingand 82%, prin comparatie cu rata de supravietuire in cazul copiilor, de numai 79%, arata statisticile.

“Vestea buna este ca numarul de copii, adolescenti si adulti tineri care au supravietuit cel putin 5 ani dupa stabilirea diagnosticului a crescut constant in timp, in Europa. Cu toate acestea, am constatat ca in cazul tipurilor de cancer de sange, rata de supravietuire in randul adolescentii si adultii tineri este mica,” a declarat Dr. Annalisa Trama, cercetatoarea Institutul National al Cancerului din Milano, Italia, informeaza medlive.ro.

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si