Noi cercetări au fost făcute asupra creierului uman, spre uimirea specialiștilor care nu se așteptau ca linia dintre viață și moarte să fie atât de fină. Așadar, mai mulți pacienți au fost atent observați, astfel încât activitatea creierului să fie atent observată.

Ce au descoperit specialiștii la o pacientă decedată?

De exemplu, o tânără în vârstă de 24 de ani, însărcinată cu al treilea copil fusese diagnosticată cu o afecțiune care îi provoca bătăi neregulate ale inimii, iar în timpul celor două sarcini anterioare suferise crize și leșinuri, informează The Guardian. La

un moment dat, aceasta s-a prăbușit în casă, în timp ce se afla cu mama ei. După ce a fost dusă de urgență la spital i-au fost aplicate trei șocuri, a fost conectată la un ventilator extern și la un stimulator cardiac și a fost transferată la unitatea de îngrijire neurointensivă, unde medicii i-au monitorizat activitatea cerebrală.  

Creier după moarte

Imagine reprezentativă pentru un spital.

[Sursa foto: iStock]

Citește și: Cel mai bătrân om din lume a murit! Juan Vicente Perez Mora avea vârsta de 114 ani

Pentru că avea o umflătură uriașă în creier, familia a decis să o deconecteze de la aparate, deoarece șansele ei de supraviețuire scădeau pe zi ce trecea. Mai apoi, pacienta a devenit unul dintre cele mai interesante subiecte științifice din istoria recentă. Un profesor de neurologie a început să descopere dacă într-adevăr oamenii trec prin călătorii psihice extraordinare înainte de a fi resuscitați.

Citeste si: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei- catena.ro

Citeste si: Mădălin Ionescu, în doliu! Prezentatorul TV a dat vestea cumplită printre lacrimi: „S-a stins. Am trăit cu o durere imensă ultimele lui clipe”- wowbiz.ro

"A muri este o parte atât de esențială a vieții. Dar nu știam aproape nimic despre creierul pe moarte(...) "Cred că ceea ce am găsit este doar vârful unui vast iceberg. Ceea ce se află încă sub suprafață este o descriere completă a modului în care are loc de fapt moartea. Pentru că se întâmplă ceva acolo, în creier, care nu are sens", a spus Borjigin.

Creier după moarte

Imagine reprezentativă pentru conștiință.

[Sursa foto: iStock]

În 1892, alpinistul și geologul elvețian Albert Heim a adunat primele relatări sistematice ale experiențelor de moarte iminentă de la 30 de colegi alpiniști care suferiseră căderi aproape mortale. În multe cazuri, alpiniștii au trecut brusc prin revizuirea întregului lor trecut, au auzit o muzică frumoasă și "au căzut într-un cer superb de albastru, cu norișori trandafirii", scria Heim, mai menționează sursa menționată mai sus.

Citeste si: Tavi Colen, mărturisiri despre trădarea din trupa Talisman. Artistul nu îl poate uita Alin Oprea. „Trădarea de la un frate nu se uită ușor. Mi-a luat absolut toată viața mea de artist.”- kfetele.ro

Citeste si: Jennifer Lopez și Ben Affleck s-au despărțit? Cum a apărut artista la premiera filmului- radioimpuls.ro

Citește și: Care este, de fapt, cauza morții gravidei de la Maternitatea Bacău? Partenerul Mariei a povestit că urmau să se căsătorească curând

În cele din urmă, un specialist în resuscitare a specificat că peste 50 sau 100 de ani vom descoperi că entitatea care este conștiința a fost produsă de creier și că nu moare atunci când inima se oprește.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si