Studiu: Vine Marea Apocalipsă a Îmbătrânirii și va duce la un haos global

Potrivit cercetătorilor, populația lumii va intra în declin în următorii 40 de ani din cauza scăderii natalității. Acest lucru ar duce la o lipsă masivă a forței de muncă, arată o analiză a Business Insider.

Author: Laura Macovei duminică 23 octombrie 2022 , 15:11

Studiu: Vine Marea Apocalipsă a Îmbătrânirii și va duce la un haos global

Studiu: Vine Marea Apocalipsă a Îmbătrânirii și va duce la un haos global

[Sursa foto: PixaBay]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Scăderea populației ar putea fi benefică, deoarece ajută la combaterea crizei climatice, dar, potrivit specialiștilor, într-un final populația tot mai îmbătrânită va distruge economia globală.

Ce spun studiile

După cum probabil toți ne-am aștepta, ca marele declin demografic să fie provocat de un virus, război sau dezastru natural, acest lucru nu va fi deloc așa, cauzele fiind cu totul și cu totul diferite. 

Citeste si: Temperaturi de până la 30 de grade în următoarele zile. Anunțul ANM despre "vara" de la sfârșitul toamnei

Marele declin demografic nu va fi provocat de un virus, război sau dezastru natural, ci de creșterea nivelului de trai. Nu va fi un virus, un război sau un dezastru natural care va provoca declinul demografic. În schimb, de vină va fi creșterea nivelului de trai. Progresul standardelor de viață începând cu Revoluția Industrială a fost acompaniat nu doar de o creștere a speranței de viață, ci și de o scădere a natalității

”, spun cercetătorii, potrivit Business Insider.

Citeste si: Un avion s-a prăbușit peste o clădire cu locuințe (VIDEO)

Am fost martori la o explozie a populației în ultimele decenii. Persoana care a dus populația globală la pragul de 4 miliarde s-a născut în 1975, iar într-o lună de zile urmează să se nască și persoana cu numărul 8 miliarde. Acest „boom demografic” a fost citat de experți ca fiind o provocare fără precedent pentru echilibrul ecologic al planetei noastre.

Atunci când 50 de laureați ai premiului Nobel au fost întrebați în 2017 care este principala amenințare la adresa umanității, mai mult de o treime dintre ei au răspuns suprapopularea planetei. Mai mult, nu există niciun dubiu că o metodă importantă de a combate criza climatică este să încetinim creșterea demografică.

Ceea ce laureații premiului Nobel nu au luat în considerare este faptul că agenții care conduc lumea înspre un declin al populației sunt deja în mișcare. De fapt, în 40 de ani de acum, populația globală va începe să scadă”, mai transmit aceștia. 


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si