Stufat de miel. Cum se prepară corect. Greșeala pe care o fac mulți când gătesc unul dintre cele mai populare preparate de pe masa de Paște

Stufat de miel. Rețetă stufat de miel. Stufatul de miel este unul dintre preparatele nelipsite de pe mesele românilor de Paște. Puțini știu cum se gătește corect. Iată secretele!

R.B., miercuri 08 aprilie 2020 , 18:41

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Stufat de miel. De ce ai nevoie:

750 g carne de miel cu os
8 legături ceapă verde
5 legături usturoi verde
2 linguri bulion
100 ml ulei
1 linguriță condimente pentru miel

Citeste si: Preț miel 2020: Cât costă un kg de carne de miel pentru Paște

Stufat de miel

Citeste si: Friptura de miel. Cum să pregăteşti carnea de miel ca să nu miroasă. Secretul bucătarilor

Stufat de miel. Cum se prepară:

În ulei încins se prăjește pe toate părţile carnea de miel. Se scoate și, în același ulei, se călesc ceapă și usturoiul tăiate mărunt.

Stufat de miel. După ce s-au înmuiat, se presară condimentele pentru miel şi oaie și bulionul. Se pune apă în funcție de cât sos doriți să aibă la final. Se lasă să dea un clocot.

Citeste si: Rețetă drob de miel / Rețetă drob de pui - Simplu și delicios

Într-un vas de cuptor, se așază carnea, se pune sosul de ceapă și se dă la cuptor pentru 30-45 de minute.

Carnea de miel. Avertismentul medicilor: Nu mai consumați carne de miel dacă suferiți de aceste boli!

Stufat de miel. Carnea de miel beneficii și contraindicații. Află ce beneficii are carnea de miel și cine trebuie să o evite! Recomandările oferite de medici pentru Paște.

Stufat de miel

Carnea de miel beneficii și contraindicații. Chiar dacă este bogată în fier și proteine ușor digerabile, carnea de miel nu este recomandată tuturor.

Citeste si: Ceafa de porc este nelipsită de pe mesele românilor. Avertismentul medicilor pentru cei care o consumă frecvent

Stufat de miel. Carnea de miel de calitate este o sursă bună de acizi grași esențiali Omega 3 și Omega 6, spune Andreea Sava, care a scris despre beneficiile acestui tip de carne.

Fiind carne roșie, conține fier, deci e bună în combaterea anemiei. Mai are și aport important de vitamine din complexul B și de potasiu.

Stufat de miel. Trebuie însă să aveți grijă la modul de preparare, cantități și la combinațiile cu alte alimente fiindcă este o carne destul de greu de digerat, neconținând fibre. Are cam 280-300 de kcal la 100 de grame.

Stufat de miel

Nu este indicată persoanelor care au probleme cu ficatul, rinichii sau pancreasul ori afecțiuni cardio-vasculare așa că trebuie să o consume cu moderație, la fel și cele care au ținut post.

Citeste si: Ciorbă de miel. Rețeta corectă din bătrâni

Stufat de miel. Când vine vorba despre mărime, profesorul Gheorghe Mencinicopschi spune că mielul trebuie să aibă în jur de 14 kg. Dacă este prea mic, are o cantitate prea mare de proteine de tip colagenic, care se digeră mult mai greu. Plus că nici nu este prea spornic.

Citeste si: Cu cât se așteaptă ciobanii să vândă mieii de Paște

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si