Ceafa de porc este nelipsită de pe mesele românilor. Avertismentul medicilor pentru cei care o consumă frecvent

Ceafa de porc este una dintre cele mai populare fripturi la români. Pe grătar, la cuptor sau prăjită în ulei. Medicii însă trag un semnal de alarmă!

R.B., duminică 01 martie 2020 , 15:33

Ceafa de porc
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Ceafa de porc. Românii consumă frecvent carne de porc. Are un conţinut bogat în proteine, dar este evident o carne ”grea”, cu ometabolizare lentă. Are vitamine şi minerale: fier, magneziu, fosfor, potasiu şi zinc, precum şi o serie de vitamine din grupa B, B6, B12, acid nicotinic, tiamină, riboflavină.

Ceafa de porc

Citeste si: Tocăniță de porc. Cea mai apreciată rețetă tradițional românească

Carnea de porc conţine atât grăsimi saturate, cât şi nesaturate, muşchiul fiind încadrat în carne slabă, iar ceafa şi coastele în carne grasă.

Ceafa de porc

Ceafa de porc. Consumată în cantităţi moderate, carnea de porc este o bună sursă de proteine, având efecte benefice asupra pielii, ochilor, sistemului nervos, oaselor şi performanţelor mentale.

Citeste si: Drob de miel. Rețeta pe care trebuie să o salvezi pentru Paște

Ceafa de porc. Ne putem bucura de un grătar de porc, dar cu condiția să nu depășim la o masă o porție, aproximativ 100 de grame, să tăiem grăsimea vizibilă de pe friptură. De asemenea, nu amestecați mai multe tipuri de cărnuri! La aceeași masă ceafă de porc, cârnați, coaste.

Ceafa de porc

Tocăniță de porc. Cea mai apreciată rețetă tradițional românească

Tocăniță de porc. Cea mai apreciată rețetă tradițional românească. Vă prezentăm o rețetă delicioasă care vă va salva în momentele în care rămâneți fără idei în bucătărie.

Tocăniță de porc. Ingrediente

3-4 cartofi mai mari

1 ceapă mare

5-6 căței de usturoi

Citeste si: Ce se întâmplă în corpul tău când mănânci COLIVĂ? Este de necrezut!

1 rădăcină morcov

1 rădăcină pătrunjel

1 ardei gras galben sau verde

1 ardei capia roșu

1-2 roșii proaspete (sau pulpă de roșie, conservată)

3-4 linguri de ulei pentru sotat legumele

200-250 g carne de porc (cotlet, ceafă, pulpă)

amestec de ierburi și boia, după gust

amestec de ierburi și mărar, după gust

sare, după gust

piper măcinat, după gust

Citeste si: Slănină afumată, un adevărat pericol pentru sănătate! Ce spun medicii

Curățăm ceapa, usturoiul și legumele (ardeii, rădăcinoasele și cartofii) și le spălăm bine cu apă rece. De asemenea spălăm bine carnea și roșiile, scrie bucataras.ro. Tăiem ceapa și ardeii fideluțe (julienne) iar rădăcinoasele (morcovul și pătrunjelul) le dăm prin răzătoarea mare. Roșiile le tăiem cubulețe nu prea mari, la fel și carnea și cartofii. VEZI CONTINUAREA REȚETEI


Abonează-te pe

Partenerii nostri
kanald.ro
Petre Roman, adevarul dupa 14 ani de la divortul de Mioara Roman! "Ati... Petre Roman, adevarul dupa 14 ani de la divortul de Mioara Roman! "Ati divortat pentru Silvia Chifiriuc?" Politicianul, invitat la "40 de intrebari cu Denise Rifai"
demamici.ro
Bebeluș cu două capete, născut la spitalul Elias din București | Demamici.ro Bebeluș cu două capete, născut la spitalul Elias din București | Demamici.ro
b1.ro
Ion Țiriac și-a uitat două mașini Ferrari într-un garaj din Munchen, timp de 10 ani. Ce... Ion Țiriac și-a uitat două mașini Ferrari într-un garaj din Munchen, timp de 10 ani. Ce s-a întâmplat apoi E DE NECREZUT!
monitorulcj.ro
Clujul a ieșit din „ZONA ROȘIE” de infectare cu COVID-19. Rata de incidență a scăzut! Clujul a ieșit din „ZONA ROȘIE” de infectare cu COVID-19. Rata de incidență a scăzut!
infoactual.ro
Părintele Cleopa: De trei ori fericit este creştinul care mulţumeşte lui Dumnezeu în... Părintele Cleopa: De trei ori fericit este creştinul care mulţumeşte lui Dumnezeu în toată vremea pentru binefacerile Lui
infoactual.ro
Previziunile runelor pentru 25-31 Ianuarie. O zodie are câștig pe toate planurile! Previziunile runelor pentru 25-31 Ianuarie. O zodie are câștig pe toate planurile!
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si