Aproape jumătate din suma aceasta o reprezintă veniturile ratate din cauza recesiunii induse de măsurile de carantină, iar restul sunt efectele economice ale deceselor premature şi ale impactului avut de pandemie asupra sănătăţii mintale şi fizice, se arată într-un articol publicat luni online în Journal of the American Medical Association.
Pierderile economice care vor fi de patru ori mai mari decât costurile Marii Recesiuni
Tot în acest jurnal s-a scris despre pierderile economice care vor fi de patru ori mai mari decât costurile Marii Recesiuni şi de peste două ori mai mari decât cheltuielile totale ale SUA cu toate războaiele purtate de la 11 septembrie 2001 încoace, incluzându-le aici pe cele din Afganistan, Irak şi Siria.
Pentru o familie formată din patru persoane, pierderile estimate vor fi de aproape 200.000 de dolari, menţionează Lawrence Summers și David Cutler.
"Pierderile financiare uriaşe generate de COVID-19 sugerează o regândire fundamentală a rolului guvernului în pregătirea pentru o situaţie de pandemie", au mai adăugat aceștia.
Este foarte importantă testarea pe o scară largă
Autorii au subliniat importanţa testării pe scară largă şi a depistării şi izolării contactelor, apreciind că investiţiile în aceste demersuri "pot aduce beneficii de cel puţin 30 de ori mai mari" faţă de costurile iniţiale.
Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
Citeste si: Toni Greblă, întrebat despre imaginile în care apare alături de omul lui Călin Georgescu: „Întrebați porcul”- antena3.ro
Citeste si: Agitatori care instigau la violență pe TikTok, săltați de mascați. Descinderi în toată țara la cei care au promovat ura- stirileprotv.ro
Identificarea contactelor, testarea şi izolarea trebuie aplicate permanent şi nu abandonate când încep să dispară preocupările legate de COVID-19, au concluzionat Summers şi Cutler.
Sursa: Agerpres