Subiecte Definitivat 2020 şi barem de corectare. Anunţul EDU.ro

Subiecte Definitivat 2020 şi barem Definitivat 2020. Profesorii susţin astăzi proba scrisă din cadrul examenului naţional de definitivare în învăţământ.

Author: Andreea Stoica miercuri 22 iulie 2020 , 08:45

Subiecte Definitivat 2020 - Barem Definitivat 2020
Subiecte Definitivat 2020 - Barem Definitivat 2020
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Subiecte Definitivat 2020 şi barem Definitivat 2020. Proba scrisă din cadrul examenului național de definitivare în învățământ, sesiunea 2020, se va desfășura miercuri, 22 iulie, începând cu ora 10:00, în 42 de centre de examen.

UPDATE ora 15:00. Subiectele şi baremul de corectare la Definitivat 2021 a fost publicat pe EDU.ro

Subiectele şi baremul de corectare la Definitivat 2020 vor fi publicate pe subiecte.edu.ro/2020/definitivare/Subiecte_si_bareme, în jurul orei 15:00.

Subiecte Definitivat 2020 şi barem Definitivat 2020. 7.105 de candidați înscriși

Dintre cei 7.105 candidați înscriși la începutul anului școlar la 95 de discipline de examen, au fost admiși la proba scrisă 6.776 de candidați, care au îndeplinit cumulativ următoarele condiții: efectuarea unui stagiu de predare în specialitate de cel puțin un an, calificativul pentru anul școlar în curs „Bine” sau „Foarte bine” și media aritmetică a notelor obținute la inspecția la clasă și la evaluarea portofoliului profesional- minimum 8 (dar note nu mai mici de 7 la fiecare din probele respective).

Subiecte Definitivat 2020 - Barem Definitivat 2020
Subiecte Definitivat 2020 - Barem Definitivat 2020

Citeste si: Rezultate admitere liceu 2020. Au fost publicate repartizările

Subiecte Definitivat 2020 şi barem Definitivat 2020. Contextul pandemic

Având în vedere contextul pandemic care a impus o serie de restricții, inclusiv suspendarea cursurilor în școli, începând cu data de 11 martie 2020, candidații au fost admiși la proba scrisă cu condiția susținerii unei singure inspecții la clasă (spre deosebire de anii anteriori, când se susțineau două inspecții).

Subiecte Definitivat 2020 şi barem Definitivat 2020. De asemenea, candidații au avut posibilitatea să solicite echivalarea rezultatului obținut la ultima inspecție la clasă, susținută în calitate de cadru didactic calificat.

Citeste si: Admitere liceu 2020: Tot ce trebuie să ştii despre completarea opţiunilor

Au beneficiat de această măsură specială 803 candidați din totalul de 1.132 de candidați care nu aveau nicio inspecție susținută până la data de 11 martie a.c. De asemenea, portofoliul profesional a putut fi transmis și online la inspectoratul școlar, spre evaluare.

Regulamentul examenului din acest an

Conform Metodologiei-cadru de organizare și desfășurare a examenului național de definitivare în învățământ, în vederea susținerii probei scrise, candidații vor avea acces în sălile de examen, cel mai devreme, la ora 8:00 și, cel mai târziu, la ora 8:45, în baza unui act de identitate/pașaport valabil. În acest sens, vor fi respectate toate măsurile specifice în vigoare, aplicabile în cazul examenelor naționale, referitoare la normele de acces în centrele de examen, pentru protejarea candidaților și a personalului implicat, în contextul situației epidemiologice determinate de răspândirea SARS-CoV-2.

Subiecte Definitivat 2020 şi barem Definitivat 2020. În fiecare sală de examen au fost repartizați maximum 10 candidați.

Citeste si: EDU.ro Rezultate BAC 2020: Ierarhia notelor pe judeţe

Subiecte Definitivat 2020 şi barem Definitivat 2020. Durata de redactare a lucrărilor

După primirea subiectelor, durata de redactare a lucrărilor este de 4 (patru) ore, timp ce poate fi depășit doar în cazul candidaților cu cerințe speciale care au solicitat acest lucru.

Subiecte Definitivat 2020 - Barem Definitivat 2020
Subiecte Definitivat 2020 - Barem Definitivat 2020

Subiecte Definitivat 2020 şi barem Definitivat 2020. Discipline de examen

La fel ca în anii anteriori, disciplinele de examen cu cel mai mare număr de candidați înscriși sunt: învățământ preșcolar în limba română (1.748 de candidați), învățământ primar în limba română (1.059), educație fizică și sport (837), limba si literatura engleză (369) și limba si literatura română (313).

Citeste si: Titularizare 2020. Când va avea loc proba scrisă

Subiecte Definitivat 2020 şi barem Definitivat 2020. Subiectele, traducerea acestora în limbile minorităților naționale la solicitarea candidaților, precum și baremele de evaluare sunt asigurate de către Centrul National de Politici și Evaluare în Educație și vor fi afișate, după susținerea probei scrise, pe site-ul subiecte.edu.ro și la avizierele centrelor de examen.

Subiecte Definitivat 2020 şi barem Definitivat 2020. Afişarea rezultatelor

Primele rezultate vor fi afișate în data de 29 iulie în centrele de examen și pe site-ul definitivat.edu.ro. Contestațiile se depun la centrele de examen, conform calendarului aprobat, în zilele de 29 iulie, după afișarea rezultatelor, și pe 30 iulie, până la ora 12:00. Rezultatele finale se afișează la centrele de examen și pe site-ul anterior menționat, în data de 4 august 2020.

Nota la proba scrisă are o pondere de 70% în calculul mediei finale, care trebuie să fie de cel puțin 8 (opt) pentru promovarea examenului.

Citeste si: Repartizare licee 2020. Cinci fete au fost admise cu 10 în liceele militare

Cadrele didactice promovate dobândesc dreptul de practică în învățământul preuniversitar, acesta fiind, de altfel, și obiectivul acestui examen național. Prin dobândirea definitivării în învățământ, cadrul didactic depășește stadiul de debutant și poate intra pe o rută de profesionalizare ascendentă, având dreptul de a deveni titular în sistemul de învățământ preuniversitar și de a participa ulterior la susținerea examenelor pentru obținerea gradelor didactice.

Subiecte Definitivat 2020 şi barem Definitivat 2020. Informații suplimentare despre organizarea și desfășurarea examenului național de definitivare în învățământ, precum și despre programele specifice pentru examen sunt disponibile pe site-ul definitivat.edu.ro.

 


Abonează-te pe

Partenerii nostri
kanald.ro
Emily Burghelea, destăinuiri despre cea mai neagră perioadă din viața ei: ”Simțeam că... Emily Burghelea, destăinuiri despre cea mai neagră perioadă din viața ei: ”Simțeam că nu mai pot. Am plâns până nu am mai putut”. Vedeta a recunoscut că se confruntă cu depresia postnatală
spotmedia.ro
Anticorpii monoclonali ajung în România cu mare întârziere și în cantitate mică. Lista... Anticorpii monoclonali ajung în România cu mare întârziere și în cantitate mică. Lista spitalelor care au primit tratamentul
spotmedia.ro
Încă puțin și vom avea pe masă, dimineața, cafeaua produsă în laborator Încă puțin și vom avea pe masă, dimineața, cafeaua produsă în laborator
b1.ro
Patrizia Paglieri, gest extrem în Cursa pentru Ultima Șansă de la Asia Express. L-a... Patrizia Paglieri, gest extrem în Cursa pentru Ultima Șansă de la Asia Express. L-a surprins instant pe fiul ei Francesco
infoactual.ro
De ce s-au despărțit Prințul William și Kate. Secretul pe care Casa Regală nu l-ar fi... De ce s-au despărțit Prințul William și Kate. Secretul pe care Casa Regală nu l-ar fi dezvăluit vreodată
infoactual.ro
Baba Vanga: O nouă boală va lovi planeta. Oamenii vor îmbătrâni în câteva secunde Baba Vanga: O nouă boală va lovi planeta. Oamenii vor îmbătrâni în câteva secunde
evz.ro
ARDE ROMÂNIA! Casa Domnului, mistuită de flăcări. Intervin zeci de pompieri ARDE ROMÂNIA! Casa Domnului, mistuită de flăcări. Intervin zeci de pompieri
doctorulzilei.ro
Începe Maratonul vaccinării în Capitală. Iată ce categorii de persoane pot participa la... Începe Maratonul vaccinării în Capitală. Iată ce categorii de persoane pot participa la acest eveniment
romaniatv.net
Nimeni nu se aştepta la asta!  Anamaria PRODAN a făcut anunţul în direct. Declaraţie... Nimeni nu se aştepta la asta! Anamaria PRODAN a făcut anunţul în direct. Declaraţie ŞOC înainte de divorţ
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si