Proba scrisă pentru examenul de Definitivare 2022 are loc miercuri, pe data de 20 iulie.

Subiecte Definitivat 2022 pentru educatori. Baremul de corectare, pe EDU.ro

Examenul de Definitivare poate fi susținut de cadrele didactice care au cel puțin un an vechime în învățământ. Această probă este obligatorie pentru ca profesorii să obțină gradele didactice.

Astfel, cadrele didactice care vor fi admise la examenul de definitivare vor obține titlul de profesor cu drept de practică în învăţământul preuniversitar.

În plus, cadrelor didactice angajate cu contract de muncă pe o perioadă determinată, care au promovat examenul de definitivare în învăţământ, li se poate asigura continuitatea pe postul didactic/catedra ocupat(ă), prin hotărârea consiliului de administraţie din unitatea de învăţământ respectivă, în condiţiile legii.

Citeste si: Subiecte Definitivat 2022: Supriză mare pentru profesori

Însă, profesorii care nu vor promova examenul de definitivare, pot fi angajați în sistemul naţional de învăţământ preuniversitar numai pe perioadă determinată, doar cu statut de profesor debutant.

Potrivit metodologiei, pentru a fi declarați promovați la Definitivat 2022, candidații trebuie sa obțină minimum media 8, calculată ca medie ponderată a notelor obținute la toate probele de examen, inclusiv proba scrisă.

Nota obținută la proba scrisă are o pondere de 70% în calculul mediei finale, care trebuie sa fie de cel puțin 8 (opt) pentru promovarea examenului.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

Subiectele, dar și baremul de corectare pentru examenul de Definitivat 2022 pentru fiecare disciplină, se pot consulta pe platformele: subiecte.edu.ro/2022/definitivare.

Astfel, cadrele didactice care vor fi admise la examenul de definitivare vor obține titlul de profesor cu drept de practică în învăţământul preuniversitar.

Cadrelor didactice angajate cu contract de muncă pe o perioadă determinată, care au promovat examenul de definitivare în învăţământ, li se poate asigura continuitatea pe postul didactic/catedra ocupat(ă), prin hotărârea consiliului de administraţie din unitatea de învăţământ respectivă, în condiţiile legii.

Citeste si: Edu.ro Rezultate Titularizare 2022: La ce oră se publică notele pe site-ul Ministerului Educaţiei?

Pe când, profesorii care nu vor promova examenul de definitivare, pot fi angajați în sistemul naţional de învăţământ preuniversitar numai pe perioadă determinată, doar cu statut de profesor debutant.

Baremul de corectare pentru Definitivat 2022, îl veți găsi după încheierea examenului, accesând următorul link- subiecte.edu.ro/2022/definitivare.

Calendar Definitivat 2022

20.07.2022 :  Susținerea probei scrise

27.07.2022  : Afișarea rezultatelor

Citeste si: Cât au plătit Tavi Clonda și Gabriela Cristea pe două pahare de șampanie la Disneyland? „O fi șampanie din aia bună cu aur. Chiar dacă e scump, aia e.”- kfetele.ro

Citeste si: Cornel Constantiniu se luptă de 33 ani cu boala Parkinson. Soția solistului, despre greutățile prin care trec: "Are 8 operații pe creier"- radioimpuls.ro

27.07 – 28.07.2022  : Înregistrarea contestațiilor

28.07 – 3.08.2022:   Soluționarea contestațiilor

4.08.2022:   Afișarea rezultatelor finale

4.08 – 9.08.2022:   Transmiterea la Ministerul Educației a tabelelor nominale cu rezultatele candidaților promovați

9.08 – 16.08.2022  : Validarea rezultatelor examenului prin ordin al ministrului educației

Citeste si: Subiecte Definitivat 2022: Anunț privind ocuparea posturilor în învățământ!


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si