Subiecte Matematică BAC 2025: iată când află elevii ce a picat la proba obligatorie a profilului?
UPDATE ora 15:00- Subiectele și baremul de corectare au fost publicate pe subiecte.edu.ro
Proba la Matematică, susținută de elevii de la profil real, va avea loc miercuri, 11 iunie 2025. Subiectele vor fi cunoscute de către candidați chiar în dimineața examenului, la ora 9:00, odată cu distribuirea acestora în sălile de examen.
Acestea vor fi publicate în acest articol în jurul orei 12:00, după încheierea examenului.
Calendar BAC 2025
Examenul de Bacalaureat 2025 a debutat pe 10 iunie cu proba la Limba și literatura română. Iată calendarul complet al probelor scrise:
10 iunie 2025: Limba şi literatura română- proba E.a)- proba scrisă
11 iunie 2025: Proba obligatorie a profilului (Matematică sau Istorie)- proba E.c)- proba scrisă
13 iunie 2025: Proba la alegere a profilului şi specializării- proba E.d)
16 iunie 2025: Limba şi literatura maternă- proba E.b)- proba scrisă
Afișarea primelor rezultate va avea loc pe 20 iunie 2025, până la ora 12:00.
În aceeași zi, între orele 14:00 și 18:00, candidații vor putea depune contestații. Rezultatele finale, după soluționarea contestațiilor, vor fi publicate pe 30 iunie 2025.
Subiecte Matematică BAC 2025
Citește și: EDU.ro Barem Română BAC 2025: consultă online punctajele și grilele de corectare?
Probele scrise încep la ora 09:00
Pentru această sesiune a examenului de Bacalaureat, sunt așteptați să participe aproximativ 108.000 de candidați, dintre care peste 94.400 sunt din promoția curentă și peste 13.800 din seriile anterioare. Fiecare probă scrisă începe la ora 9:00, iar accesul în săli este permis până la ora 8:30, pe baza unui act de identitate valid.
Reguli importante pentru desfășurarea examenului
Timp de lucru: Candidații au la dispoziție trei ore pentru a rezolva subiectele, calculat din momentul distribuirii acestora. Elevii cu cerințe speciale, cărora li s-a aprobat solicitarea, pot beneficia de prelungirea timpului de lucru cu cel mult două ore.
Instrumente permise: Se folosește doar cerneală sau pastă de culoare albastră pentru redactare și creion negru pentru scheme și desene. La Matematică și Geografie, sunt permise instrumentele de desen.
Obiecte interzise: Este strict interzisă introducerea în săli a ghiozdanelor, rucsacurilor, sacoșelor, poșetelor, precum și a oricărui mijloc electronic (telefoane, tablete, stick-uri de memorie etc.). De asemenea, nu este permis accesul cu manuale, dicționare, notițe sau însemnări.
Comunicare interzisă: Comunicarea între candidați sau cu exteriorul, transmiterea de materiale sau schimbul de foi sunt interzise. Nerespectarea acestor reguli duce la eliminarea din examen și interzicerea participării la următoarele două sesiuni.
Supraveghere: Toate sălile de examen sunt supravegheate audio-video pe toată durata probelor.
Subiecte Matematică BAC 2025
Citește și: Subiecte BAC 2025 Română: La ce oră se afișează baremul de corectare?
Vizualizarea lucrărilor și contestațiile
După afișarea rezultatelor inițiale, candidații pot solicita vizualizarea propriei lucrări. Pentru candidații minori, prezența unui părinte sau reprezentant legal este obligatorie la vizualizare.
Depunerea contestațiilor nu este condiționată de vizualizarea lucrărilor, iar vizualizarea nu obligă la contestare. Candidații care contestă rezultatul trebuie să completeze o declarație prin care confirmă că au luat la cunoștință că nota finală, în urma contestației, poate fi modificată în sensul creșterii sau descreșterii.Comunicarea rezultatelor și promovarea examenului
Rezultatele sunt comunicate anonimizat, prin utilizarea unor coduri individuale. Aceste coduri sunt distribuite la prima probă susținută de candidat. Pentru a promova examenul de Bacalaureat, absolvenții de liceu trebuie să îndeplinească cumulativ următoarele condiții:
Susținerea tuturor probelor de evaluare a competențelor lingvistice și digitale.
Obținerea cel puțin a notei 5 la fiecare dintre probele scrise.
Obținerea cel puțin a mediei 6 la probele scrise.
Este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, din cadrul Universității București, şi deţine o experienţă de 14 ani în cadrul presei din România.
Şi-a început cariera în presa scrisă, iar ulterior a făcut tranziţia către mediul online, în special pe segmentul SEO.
În prezent, ocupă poziţia de SEO Specialist pentru stirilekanald.ro şi radioimpuls.ro, din cadrul trustului Dogan Media.
Este pasionată de lectură, schi, drumeţii montane, de pictură şi de tot ce înseamnă tehnologie.