Subiecte Română simulare Evaluare Naţională 2022. Află de unde poți descărca noile modele de subiecte la Română pentru simularea Evaluării Naționale 2022!

Potrivit Ministerului Educației, simulările pentru Evaluarea Națională 2022 se vor desfășura în perioada 4 aprilie- 6 aprilie, urmând ca rezultatele examenelor să se afișeze pe data de 14 aprilie.

Simularea pentru  Evaluarea Națională 2022 la Română  va avea loc pe 4 aprilie 2022, de la ora 9:00, iar elevii pot intra în săli până la ora 8:30, a mai anunțat Ministerul Educației.

„Timpul destinat elaborării unei lucrări scrise este de două ore, pentru elevii de clasa a VIII-a, din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor fiecărui elev”, potrivit Ministerului Educației.

Subiecte simulare Evaluare Naţională 2022 la Română

Subiectele pentru Evaluarea Națională 2022 vor fi elaborate de instituția specializată din Ministerul Educației – CNPEE – pe baza conţinuturilor şi competenţelor asociate acestora, conform programelor de examen pentru EN VIII şi Bacalaureat (aprobate prin ordinul de ministru 3.237/05.02.2021).

Subiectele pentru Evaluarea Națională pentru absolvenții clasei a VIII-a la disciplina limba și literatura română se realizează în conformitate cu programa de examen aprobată prin Ordinul ministrului educației nr. 3237/2021. Programam de evaluare are la bază programa școlară la disciplina limba și literatura română, clasele V-VIII, aprobată prin OMEN nr. 3393/2017.

Subiecte Română simulare Evaluare Naţională 2022

Subiecte Română simulare Evaluare Naţională 2022.

[Sursa foto: edu.ro]

Subiecte Română simulare Evaluare Naţională 2022

Subiecte Română simulare Evaluare Naţională 2022

[Sursa foto: edu.ro]

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?- wowbiz.ro

La simularea de la Limba și literatura română  nu mai sunt obligatorii conectorii de tipul „în primul rând”, „în al doilea rând” pentru textul de opinie. Nu vor fi punctate truismele și clișeele lingvistice.

Citeste si: Subiecte simulare Matematică 2022- Evaluare Naţională

Modelele de subiectele și baremul pentru simularea la Română Evaluarea Naţională 2022 se găsesc pe http://subiecte.edu.ro/2022/evaluarenationala/modeledesubiecte/.

Candidaţilor li se interzice să aibă asupra lor, în obiectele de îmbrăcăminte sau încălţăminte, în penare sau în băncile în care sunt aşezaţi în sălile de examen telefoane mobile, căşti audio, precum şi orice mijloc electronic de calcul sau de comunicare care permite conectarea la internet, la reţelele sociale, pentru comunicare cu alţi candidaţi, asistenţi din unitatea/unităţile de învăţământ/centrul/centrele de examen sau cu exteriorul.

De asemenea, se interzice candidaţilor să comunice între ei sau cu exteriorul, să copieze, să transmită materiale care permit copiatul sau să schimbe între ei foi din lucrare, ciorne, notiţe sau alte materiale care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, pentru comunicare între candidaţi sau cu exteriorul.

Citeste si: Simulare Evaluare Naţională 2022: Modele de subiecte pentru Română şi Matematică

Barem de corectare- simulare Evaluare Națională 2022

Pentru proba de Limba și literatura română de luni, 4 aprilie 2022, elevii trebuie să știe că:

- un răspuns completat în căsuța de răspuns poate fi corectat prin tăierea cu o linie orizontală a literei scrise în căsuță și scrierea în dreapta căsuței a literei asociate răspunsului considerat correct;

- un răspuns care constă în marcarea cu X a unei opțiuni poate fi corectat prin tăierea cu o linie orizontală a marcajului X și marcarea cu X a răspunsului considerat correct;

Citeste si: Ce spune Elena Merișoreanu despre căsnicia ei? Cum a reacționat artista când a aflat că soțul o înșelase cu prietena sa. „Eu eram rea de gură, îl tocam la cap.”- kfetele.ro

Citeste si: Cum și-a serbat Alina Sorescu ziua de naștere? Artista a împlinit frumoasa vârstă de 38 de ani- radioimpuls.ro

- sunt permise sublinierile pe text cu creion sau stilou/pix de culoare albastră;

- în cazul itemilor care vizează sintaxa frazei, nu se consideră semn particular delimitarea propozițiilor în frază.

Baremul pentru simularea la Română Evaluarea Naţională 2022 îl puteți găsi pe edu.ro/2022/evaluarenationala.

Citeste si: VIDEO- Noua structură a anului şcolar 2022-2023: Schimbari majore în educaţie

Ministerul Educației precizează că, potrivit reglementărilor în vigoare, „rezultatele obținute de elevi la simulare sunt analizate la nivelul fiecărei unități de învățământ în care acestea s-au desfășurat, prin discuții individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, ședințe cu părinții, precum și la nivelul consiliului profesoral, în vederea adoptării unor măsuri pentru îmbunătățirea performanțelor școlare”.

Calendar simulare Evaluarea Națională 2022

  • Simulare Evaluare Naţională pentru elevii clasei a VIII-a (EN VIII)
  • 4 aprilie 2022:  Limba şi literatura română (probă scrisă)
  • 5 aprilie 2022: Matematică (probă scrisă)
  • 6 aprilie 2022: Limba şi literatura maternă (probă scrisă)
  • 14 aprilie 2022:  afișarea rezultatelor

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si