Subiecte simulare Evaluare Naţională la limba română

Subiecte română simulare Evaluare Naţională 2019. Elevii claselor a VIII a și a VII a au început simulările la Evaluarea Națională cu proba la limba română.

Author: E. V. luni 11 martie 2019 , 11:26

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Subiecte română simulare Evaluare Naţională 2019 clasa a VIII a. La primul subiect, acolo unde elevii primesc 40 de puncte dacă îl rezolvă corect în totalitate, aceștia au avut de precizat câte un sinonim cuvântul subliniat din textul dat.

Tot aici, au avut de despărţit în silabe anumite cuvinte, de transcris două cuvinte utilizate cu sens figurat dintr-o strofă şi de explicat, în 30- 50 de cuvinte, utilizarea unui anumit adverb.

Subiectul 1 mai cuprinde și redactarea unei compuneri de minim 150 de cuvinte în care să motiveze apartenenţa la genul liric a poeziei "Stai ş-asculţi sub ramuri...", de Şt. O. Iosif.

Citeste si: „Am deşertat sacul şi am găsit copilul, învelit într-o perdea”. Declarațiile înfiorătoare ale femeii care a găsit bebelușul aruncat la groapa de gunoi din Oravița- kanald.ro

Citeste si: „Am trăit degeaba” Gina Matache, mesaj tranșant. Nu a mai putut suporta- wowbiz.ro

La Subiectul II, notat cu 36 de puncte, elevii au primit un text scris de Andrei Vişan, numit "Cum s-a înfiinţat Grădina Botanică din Bucureşti".

Subiecte clasa a VIII a

Elevii de clasa a VIII a au avut de dat la subiectul I un sinonim pentru sensul cuvintelor faimă și trist, iar apoi să menţioneze rolul virgulei din enunţul:- Ştii ce. tată?

Tot la Subiectul I, elevii au avut de redactat, în 100- 180 de cuvinte, rezumatul textului dat.

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si