Subiecte română simulare Evaluare Naţională 2019 clasa a VIII a. La primul subiect, acolo unde elevii primesc 40 de puncte dacă îl rezolvă corect în totalitate, aceștia au avut de precizat câte un sinonim cuvântul subliniat din textul dat.

Tot aici, au avut de despărţit în silabe anumite cuvinte, de transcris două cuvinte utilizate cu sens figurat dintr-o strofă şi de explicat, în 30- 50 de cuvinte, utilizarea unui anumit adverb.

Subiectul 1 mai cuprinde și redactarea unei compuneri de minim 150 de cuvinte în care să motiveze apartenenţa la genul liric a poeziei "Stai ş-asculţi sub ramuri...", de Şt. O. Iosif.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

La Subiectul II, notat cu 36 de puncte, elevii au primit un text scris de Andrei Vişan, numit "Cum s-a înfiinţat Grădina Botanică din Bucureşti".

Subiecte clasa a VIII a

Elevii de clasa a VIII a au avut de dat la subiectul I un sinonim pentru sensul cuvintelor faimă și trist, iar apoi să menţioneze rolul virgulei din enunţul:- Ştii ce. tată?

Tot la Subiectul I, elevii au avut de redactat, în 100- 180 de cuvinte, rezumatul textului dat.

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si