Subiecte simulare română Bacalaureat 2023. Subiecte, barem și rezolvări pe EDU.ro! Emoții mari pentru candidați!

Subiecte simulare română Bacalaureat 2023. Elevii claselor a opta au terminat de susținut simulările la Evaluarea Națională, începute luni, 20 martie 2023. Acum e rândul elevilor de clasa a XII-a să susțină simulările examenului de Bacalaureat. Ce subiecte pot avea aceștia?

Author: Laura Macovei luni 27 martie 2023 , 15:55

Subiecte simulare română BAC 2023. Ce ar putea pica?

Subiecte simulare română BAC 2023. Ce ar putea pica?

[Sursa foto: PixaBay]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

UPDATE: A fost publicat baremul de corectare și notare!

Sursa:  subiecte.edu.ro.

UPDATE: Subiectele pe care elevii le-au primit la simularea de astăzi!

Elevii de la uman au avut la Subiectul I un text la prima vedere Vasile Tițescu –    L-am cunoscut pe Liviu Rebreanu. Au avut de rezolvat 6 cerințe cu 6 puncte, iar ultima dintre ele avea 20 de puncte.

Primul subiect valora 50 de puncte.

Citeste si: Guvernul taie din voucherele de vacanță. Cine sunt angajații care vor fi afectați de această măsură- kanald.ro

Citeste si: Cum a fost, de fapt, relația Marcelei Fota cu fostul soț?! Acum a recunoscut: „Copilul meu nu știe”- wowbiz.ro

La subiectul al II-lea au primit poezia Versuri a lui Tudor Arghezi în care trebuiau să comenteze relația dintre ideea poetică și mijloacele artistice. Acest subiect are 10 puncte.

Subiectul al III-lea le-a adus candidaților basmul cult. Aici, ei au trebuit să redacteze un eseu de minimum 400 de cuvinte unde să prezinte relația dintre două personaje dintr-un basm cult studiat.

Elevii de la profilul real au avut de rezolvat la subiectul al III-lea un eseu în care să prezinte caracterizarea unui  personaj dintr-un basm cult studiat. 

Subiecte simulare română BAC 2023. Prima probă pe care elevii de clasa a XII-a o vor susține începe pe 27 martie și este cea de Limba și Literatura Română. 

Citește și: Edu.ro Barem Română simulare Evaluare Națională 2023. Iată cum se rezolvă corect subiectele!

Subiecte simulare română BAC 2023. Ce ar putea pica?

Subiecte simulare română BAC 2023. Ce ar putea pica?

Subiecte simulare română BAC 2023. Ce ar putea pica?

[Sursa foto: edu.ro]

Puteți vedea modelele de subiecte la Limba și Literatura Română pentru simularea examenului de BAC 2023 pe site-ul  edu.ro.

Calendarul probelor la simularea de la Bacalaureat 2023

Ministerul Educației a publicat un ghid cu informații despre simulările examenelor naționale.

Citeste si: „Mă pregătesc pentru confruntarea cu fostul meu soț, am niște emoții foarte mari, dar cred că Dumnezeu este cu mine.” Dana Roba este pe cale să fie față în față cu Daniel Balaciu, după evenimentul tragic care a avut loc în urmă cu trei luni- kfetele.ro

Citeste si: "Am cunoscut un om dezinvolt, cu vorbele la el. Chiar nu mai știu ce să mai cred". Dorian Popa, noi clarificări privind investițiile făcute. Cum a ajuns să-l cunoască pe milionarul Călin Donca- radioimpuls.ro

Elevii clasei a XII-a vor susține simulările pentru examenul de Bacalaureat 2023 în perioada 27- 30 martie. Pentru clasele a XII-a zi, a XIII-a seral şi frecvenţă redusă, anul şcolar are o durată de 34 de săptămâni de cursuri şi se încheie în 2 iunie 2023.

  • 27 martie 2023: Proba E) a) – probă scrisă – Limba şi literatura română
  • 28 martie 2023: Proba E) c) – probă scrisă – proba obligatorie a profilului
  • 29 martie 2023: Proba E) d) – probă scrisă – proba la alegere a profilului şi specializării
  • 30 martie 2023: Proba E) b) – probă scrisă – Limba şi literatura maternă
  • 6 aprilie 2023: Comunicarea rezultatelor

Probele încep la ora 9:00 și tot atunci vor fi distribuite subiectele. Accesul elevilor în săli este permis până la ora 8:30.

Timpul destinat elaborării unei lucrări scrise este de trei ore din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor fiecărui elev.

Citește și: Subiecte Română simulare Evaluare Națională 2023. Consultă subiectele. Baremul va fi disponibil în jurul orei 15:00

 

Subiectele sunt elaborate pe baza conţinuturilor şi competenţelor asociate acestora, conform programelor.

Subiectele și baremele de evaluare pentru probele scrise din cadrul simulării examenelor naționale din acest an  vor fi publicate zilnic, la ora 15:00, după încheierea fiecărei probe.

Rezultatele obținute la simulare nu se contestă și nu se trec în catalog, decât dacă elevul face o cerere scrisă.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si