Sapun, pasta de dinti sau deodorant- unele dintre produsele de igiena pe care le gasim pe rafturile magazinelor din Romania contin o substanta cu potential cancerigen:  triclosan. 
Un studiu efectuat la nivelul Uniunii Europenem arata ca doar jumatate dintre consumatori citesc informatiile de pe ambalaje.
In pasta de dinti, triclosanul a fost introdus pentru proprietatile lui anti-bacteriene, de lupta impotriva gingivitei. Totusi, producatorii recunosc printr-un avertisment inscriptionat pe cutie, ca un astfel de produs nu poate fi folosit de copii.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro


Ingredientul care ar trebui sa ne faca bine, ar putea fi de fapt un factor declansator pentru mai multe boli.
Folosirea triclosanului poate duce la "Riscuri inacceptabile"- aceasta este concluzia la care a ajuns Agentia Europeana pentru Produse Chimice. In baza avizului eliberat de agentie, in 2016, Comisia Europeana a decis ca nu este oportuna utilizarea acestei substante in sapun sau pasta de dinti.
Si in America, spre exemplu,s-a demonstrat in urma mai multor studii efectuate pe animale ca triclosanul este  vinovat pentru anumite dezechilibre in organism.
"Expunerea la doze mari de triclosan este asociata cu o scadere a nivelului unor hormoni tiroidieni"
In anul 2000, guvernul suedez a avertizat public cetatenii sai sa nu mai foloseasca
produse anti-bacteriene care au in compozitie substanta asta. De cealalta parte, un studiu recend al oamenilor de stiinta de la Universitatea Cambridge din Marea Britanie, au spus ca triclosanul prezinta potentialul de a intrerupe infectiile cu malarie.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si