Sunt din nou probleme cu metroul din Drumul Taberei! Iata cand ar putea fi dat in folosinta!

Metroul din Drumul Taberei, asteptat ca painea calda de bucuresteni, risca sa nu ajunga in statii nici intr-un an. Promisiunile celor responsabili sunt departe de a se realiza. Cu toate ca lucrarile sunt, in mare parte, finalizate, licitatia la sistemele de siguranta a traficului e blocata in instanta.

Author: G. S. joi 08 martie 2018 , 18:44

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In statia Parc Drumul Taberei, structura este finalizata in proportie de 90%, iar muncitorii se lupta acum cu finisajele. Mai e mult de lucru, dar promit sa le termine pana la sfarsitul acestui an.

Ajungem si in statia Favorit, care e aproape gata. Arhitectul a avut o idee spectaculoasa pentru fiecare statie de pe traseu.

Aceasta, de pilda, ne aminteste de cinematograful Favorit. Peretii sunt tapetati cu pelicule inscriptionate cu numerele care anunta inceperea proiectiilor in salile de cinema. In plus, materialele sunt rezistente la foc si vandalism.

Lucrarile fara de sfarsit au inceput in 2011 la magistrala 5 si trebuiau sa fie gata 4 ani mai tarziu. Au trecut, insa, 7... si oamenii tot cu speranta au ramas.
Intr-un scenariu fericit, magistrala 5 si-ar putea deschide portile abia primavara viitoare, dar exista riscul ca nici la vara sa nu se intample asta.
Daca in trecut le-au dat de furca capcanele din subteran, tevi de apa si gaze, pe care muncitorii au trebuit sa le mute din calea cartitelor, acum a fost contestata in instanta licitatia pentru sistemul de siguranta a traficului,

ceea ce prelungeste chinul finalizarii lucrarilor.

Si mai e o problema. Atunci cand trenurile vor circula, celelalte magistrale, si asa aglomerate- sunt prea putin pregatite sa primeasca fluxul urias de calatori din Drumul Taberei, mai ales la orele de varf. Momentan, Metrorex n-are solutii concrete pentru asta. 


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si