"Sunt siderata!"Actrita Dorina Lazar, demisa de la conducerea Teatrului Odeon

Dorina Lazar a parasit functia de director al Teaturlui Odeon, miercuri, si a fost inlocuita in regim de interimat de Dumitru Cristian Sofron, dupa ce i-a fost incetat contractul de management, ca urmare a nerespectarii clauzelor contractuale, a anuntat Primaria Municipiului Bucuresti (PMB).

A.S., miercuri 30 august 2017 , 16:41

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Actrita a declarat, pentru Agentia de presa News.ro, ca nu stie despre ce clauze este vorba si ca desfide pe oricine si-ar inchipui ca si-a insusit vreo suma din banii institutiei teatrale.
Potrivit PMB, masura a fost luata in baza raportului Corpului de Control al Primarului General, care a vizat, printre altele, verificarea aspectelor organizatorice, financiare si respectarea legalitatii privind incheierea si derularea contractelor comerciale.”Sunt siderata. A venit un curier de la Primarie care mi-a adus o hartie prin care am fost demisa din 24 august. Eu din 24 si pana astazi am semnat o gramada de acte. Ele sunt semnate ilegal, probabil, acum. Nu stiu despre ce clauze este vorba, pentru ca nu am acces la referat. Am dat telefon la Primarie si nu imi raspunde nimeni”, a spus Dorina Lazar, pentru News.ro.

”Acum patru zile am primit o hartie de la Primarie ca imi reconsfinteste contractul de munca si azi am primit ca mi-l anuleaza”, a precizat ea.
Actrita a adaugat ca in urma refuzului ei de a taia din bugetul teatrului, discutat in primavara, un consilier de la primarie i-a spus sa isi caute un alt loc de munca, discutie in urma careia Corpul de Control a realizat un raport la institutia teatrala. Dorina Lazar a cerut trimiterea raportului la Curtea de Conturi.

”La mine la teatru, in urma refuzului meu de a taia din buget, cand s-a discutat bugetul in primavara - un buget care era foarte echilibrat si care nu prevedea nimic in plus fata de ceea ce era necesar, un domn consilier mi-a spus la telefon, cand l-am intrebat ce mi se intampla daca nu modific bugetul: «Va cautati alt loc de munca». Si in doua ore am avut aici Corpul de Control al primarului, care a stat vreo 10 zile, a facut un raport si… Pesemne pe baza acestui raport (i-a fost incetat contractul, n.r.). Dar eu am rugat ca raportul sa fie trimis la Curtea de Conturi. Eu sper sa vina Curtea de Conturi si sa faca controlul cel adevarat”, a mai spus Dorina Lazar, pentru News.ro.

”Era vorba de derularea acestei refaceri a teatrului, dar nu s-a incheiat, nu am facut socotelile, nu am depasit bugetul. Mai avem bani in banca, inca n-am platit tot”, a precizat ea.
”Eu as face o conferinta de presa, dar dupa cea pe care am avut-o atunci cu spatiile din Giulesti am primit o hartie cum ca nu am voie sa mai fac vreodata conferinta de presa fara sa cer permisiunea Primariei”, a adaugat actrita.
In luna mai, Primaria Capitalei a anuntat ca va oferi Teatrului Odeon un alt spatiu pentru depozitarea decorurilor si a atelierelor, pana atunci teatrul putand ramane in spatiul din Calea Giulesti, intr-un spatiu delimitat.  

”Eu cred ca are legatura (demiterea, n.r.) cu o atitudine pe care e foarte tarziu la 77 de ani sa o adopti, aceea de a pupa maini. Am trait intr-un fel toata viata, mi-e greu acum spre sfarsit… Cel mult sa ma cocosez de la batranete, dar asa, numai pentru post… Desfid pe oricine si-ar inchipui ca am luat vreun leu din banii teatrului sau ca am dirijat altfel decat era logic si legal”, a mai spus ea.

 


Distribuie acest articol pe Facebook si poti castiga un telefon de ultima generatie!
Abonează-te pe

Partenerii nostri
kanald.ro
Școlile rămân închise și după 8 februarie?! Un posibil focar cu noua tulpină în... Școlile rămân închise și după 8 februarie?! Un posibil focar cu noua tulpină în București! Ce spune ministrul
demamici.ro
Bebeluș cu două capete, născut la spitalul Elias din București | Demamici.ro Bebeluș cu două capete, născut la spitalul Elias din București | Demamici.ro
b1.ro
Au divorţat imediat după ce ea i-a trimis poza asta pe Whatsapp! Are ochi de detectiv... Au divorţat imediat după ce ea i-a trimis poza asta pe Whatsapp! Are ochi de detectiv cine vede de ce
monitorulcj.ro
Petrecere ilegală cu 200 de persoane în Cluj-Napoca. Polițiștii au dat amenzi record Petrecere ilegală cu 200 de persoane în Cluj-Napoca. Polițiștii au dat amenzi record
infoactual.ro
Părintele Cleopa: De trei ori fericit este creştinul care mulţumeşte lui Dumnezeu în... Părintele Cleopa: De trei ori fericit este creştinul care mulţumeşte lui Dumnezeu în toată vremea pentru binefacerile Lui
infoactual.ro
Previziunile runelor pentru 25-31 Ianuarie. O zodie are câștig pe toate planurile! Previziunile runelor pentru 25-31 Ianuarie. O zodie are câștig pe toate planurile!
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si