Actorul Florin Piersic, internat în spital cu mai multe probleme de sănătate, a transmis, luni seară, un mesaj către fanii săi, în care afirmă că este ”viu” și că mai are încă multe povești de spus.

Citește și: VIDEO- Florin Piersic, în stare mai bună. Care sunt ultimele informații cu privire la starea de sănătate a marelui artist

”Scumpilor şi prea dragilor mei, celor care m-aţi purtat in gândurile voastre, m-aţi înconjurat cu atâta grijă si iubire, acum când tocmai s-a terminat Săptămâna Mare, va spun Hristos a Înviat! Cu aceasta

ocazie, va dau şi o veste: «sunt viu» şi asta datoria minunaţilor doctori care mă îngrijesc”, a transmis actorul, în primul mesaj de la debutul problemelor de sănătate care au dus la internarea în mai multe unităţi medicale din ţară.

Florin Piersic a mulţumit celor care l-au ajutat în ultima perioadă: ”Mă amuză când văd la premiile Oscar cum vin actorii premiaţi cu un pomelnic de mulţumiri, dar astăzi chiar vreau să îi pun fiecăruia medalia inimii mele in piept. Mă refer la Prof. Dr. Adrian Molnar, Dr. Horia Roşianu, Dr. Florin Crişan, Dr. Raed Arafat, Prof. Dr Streinu Cercel. Dr. Adrian Marinescu, eroii mei, Dr. Şerban Dragosloveanu şi Dr. Denisa Anastase, împreună cu Dr. Adelina Moise, cea care m-a trimis în lumea viselor in timpul operaţiei, dar...m-a şi adus înapoi”.

În final, marele actor s-a adresat publicului: ”Ţineţi-mă aproape, pentru că mai am de spus multe poveşti minunatului meu public”.

Florin Piersic se simte mult mai bine

Actorul în vârstă de 88 de ani a fost inițial supus unei intervenții de scoatere a sondelor unui stimulator cardiac pe care îl purta de cincisprezece ani la Institutul inimii din Cluj-Napoca.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

Ulterior, Florin Piersic a fost adus cu aeronavă SMURD la spitalul Matei Balș, iar joi dimineața a fost transferat la spitalul Foișor pentru a primi tratament ortopedic.

La internarea actorul avea septicemie, iar starea de sănătate era una gravă. După operația la genunchi, prin care i-a fost înlocuită proteza care reprezenta principala sursă de infecție, starea sa de sănătate s a îmbunătățit.

Medicii au transmis că a reușit să se ridice la marginea patului după mai multe săptămâni. 

Florin Piersic se simte mult mai bine

Florin Piersic se simte mult mai bine

[Sursa foto: Captură YouTube]

Ce urmează pentru Florin Piersic

Starea de sănătate a lui Florin Piersic are în continuare „o evoluţie bună”, însă acesta va rămâne internat, deocamdată, la Spitalul Foişor, a declarat directorul medical al Institutului de Boli Infecţioase Matei Balş, Adrian Marinescu.

„Veştile sunt bune, evoluţia continuă să fie bună. E adevărat că facem paşi mărunţi şi e de aşteptat, până la urmă, vorbim de un pacient care este fragil şi prin vârstă, şi prin bolile cronice. Mi-a transmis mai multe mesaje. Primul a fost că se pregăteşte să vă transmită dumneavoastră, admiratorilor, şi când spun admiratorilor sunt vreo 20 de milioane plus câteva milioane în afara ţării, o să gândească un mesaj cu vorbele dumnealui”, a afirmat Adrian Marinescu, la finalul vizitei făcute lui Florin Piersic la Spitalul Foişor. 

Citeste si: Culiță Sterp, amintiri traumatizante din copilărie: „Râdeau copiii de mine.”- kfetele.ro

Citeste si: Descoperirea macabră în Timiș. Un tânăr de 24 de ani, gasit mort pe un câmp. Ar fi fost împuşcat în gât- radioimpuls.ro

Medicul a explicat că actorul are afecţiuni care prezintă riscul de a dezvolta complicaţii, dar că în prezent „e nu numai mai stabil, este în parametri” din punct de vedere cardiologic. 

Piersic va rămâne săptămâna aceasta la Spitalul Foişor, la terapie intensivă unde se face monitorizare permanentă, iar un eventual transfer „depinde mult de evoluţia” stării sale, a precizat medicul.

Medicul a relatat că şi din punct de vede infecţios evoluţia este una bună, explicând că procesul infecţios presupune „o durată destul de lungă de rezolvare şi rezolvarea trebuie să fie una definitivă şi se referă la orice înseamnă focar.”


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si