Suntem păcăliţi cu marfă de import sau cu preţuri uriaşe la legume româneşti, deşi avem un uriaş potenţial agricol

Cumpărăm legume româneşti la preţuri triple sau suntem păcăliţi cu marfă de import, tratată chimic să reziste transportului!

Author: Stirile Kanal D vineri 09 noiembrie 2018 , 19:45

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Avem un uriaş potenţial agricol şi, paradoxal, recolta e vândută la un preţ de nimic, la marginea drumului, sau putrezeşte la gunoi. Între timp, plătim preţuri şi de trei, patru ori mai mari, samsarilor din pieţe sau cumpărăm legume şi fructe aduse din străinătate, care sunt pline de pesticide şi metale grele, extrem de nocive pentru organism.

Urmăriţi o anchetă filmată şi cu o cameră ascunsă.  

Am ajuns să ne hrănim aproape exclusiv din import la preţuri şi de patru ori mai mari. Cumpărăm peste un milion de tone de legume şi fructe pe an din toate ţările lumii, iar in marile depozite en-gros, de multe ori suntem înşelaţi că marfa a rodit în pământ românesc. 

În realitate, acolo unde pământul e roditor se alege praful de recolta, care e vândută pe bani de nimic la marginea drumului.

Din păcate, România culege doar roadele nepăsării. Avem potenţial agricol uriaş, dar agricultura e faramitată. Statul face doar planuri pe hârtie, iar ţăranii nu s-au asociat ca să livreze constant marfa, prin urmare comercianţii se duc spre import. Şi cum brandul "fabricat în România" vinde bine, de multe ori suntem mintiti ca mancam legume si fructe de pe ogoarele patriei, cand, de fapt, sunt aduse si din deşert.
 


Abonează-te pe

Partenerii nostri
kanald.ro
Vesti proaste pentru soferi! Pretul motorinei a atins cel mai ridicat nivel in Romania!... Vesti proaste pentru soferi! Pretul motorinei a atins cel mai ridicat nivel in Romania! Cat a ajuns sa coste un litru de motorina astazi!
spotmedia.ro
Dan Jurcan, director IRES: Ce am descoperit noi este că obligativitatea (culmea!) este... Dan Jurcan, director IRES: Ce am descoperit noi este că obligativitatea (culmea!) este cea care i-ar motiva pe reticenți să meargă să se vaccineze
spotmedia.ro
După 150 de ani, în sfârșit a fost văzută! Prima fotografie cu o specie imensă în... După 150 de ani, în sfârșit a fost văzută! Prima fotografie cu o specie imensă în sălbăticie
b1.ro
Ramona Olaru nu mai suportă glumele lui Dani Oțil: „Te vede Dumnezeu” Ramona Olaru nu mai suportă glumele lui Dani Oțil: „Te vede Dumnezeu”
infoactual.ro
Ionuț Dolănescu, dezvăluire plină de durere. Ultimele cuvinte rostite pe patul de MOARTE Ionuț Dolănescu, dezvăluire plină de durere. Ultimele cuvinte rostite pe patul de MOARTE
infoactual.ro
Cuvintele pe care NU trebuie să le rostești sub nicio formă! Arsenie Boca: Se... Cuvintele pe care NU trebuie să le rostești sub nicio formă! Arsenie Boca: Se pedepseşte cu matca focului
evz.ro
Bomba zilei vine de la Pfizer. Toți românii trebuie să afle adevărul. „Este definitiv” Bomba zilei vine de la Pfizer. Toți românii trebuie să afle adevărul. „Este definitiv”
doctorulzilei.ro
Certificatul verde COVID, necesar la locul de muncă? Certificatul verde COVID, necesar la locul de muncă?
romaniatv.net
Şocul dimineţii, primarul PSD a fost călcat de tramvai în Bucureşti Şocul dimineţii, primarul PSD a fost călcat de tramvai în Bucureşti
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si