Avem un uriaş potenţial agricol şi, paradoxal, recolta e vândută la un preţ de nimic, la marginea drumului, sau putrezeşte la gunoi. Între timp, plătim preţuri şi de trei, patru ori mai mari, samsarilor din pieţe sau cumpărăm legume şi fructe aduse din străinătate, care sunt pline de pesticide şi metale grele, extrem de nocive pentru organism.

Urmăriţi o anchetă filmată şi cu o cameră ascunsă.  

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

Am ajuns să ne hrănim aproape exclusiv din import la preţuri şi de patru ori mai mari. Cumpărăm peste un milion de tone de legume şi fructe pe an din toate ţările lumii, iar in marile depozite en-gros, de multe ori suntem înşelaţi că marfa a rodit în pământ românesc. 

În realitate, acolo unde pământul e roditor se alege praful de recolta, care e vândută pe bani de nimic la marginea drumului.

Din păcate, România culege doar roadele nepăsării. Avem potenţial agricol uriaş, dar agricultura e faramitată.

Statul face doar planuri pe hârtie, iar ţăranii nu s-au asociat ca să livreze constant marfa, prin urmare comercianţii se duc spre import. Şi cum brandul "fabricat în România" vinde bine, de multe ori suntem mintiti ca mancam legume si fructe de pe ogoarele patriei, cand, de fapt, sunt aduse si din deşert.
 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si