Supermarket-urile PROFI se vand! Polonezii care detin actiuni se gandesc la o iesire de pe piata romaneasca!

Au reusit sa ajunga lideri de piata in cadrul retelelor de supermarketuri, cu circa 400 de magazine in intreaga tara, dar acum se gandesc serios sa renunte.

C.I.P., marți 24 mai 2016 , 21:10

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Fondul de investitii polonez Enterprise Investors analizeaza optiunile de exit din cadrul retelei de supermarketuri. "Polish Enterprise Fund VI (PEF VI), un fond de private equity administrat de Enterprise Investors, a anunţat astăzi că intenţionează să evalueze opţiunile strategice disponibile pentru Profi, liderul segmentului de supermarketuri din Romania. Managerul de private equity a decis să contracteze Citi Corporate and Investment Banking pentru a evalua condiţiile de piaţă precum şi scenariile posibile pentru dezvoltarea viitoare a companiei", spun oficialii companiei citati de cei de la Ziarul Financiar.

Iesirea lor pare ciudata pentru ca in 2009 au achizitionat reteaua PROFI care avea 60 de magazine pentru suma de 66 de milioane de euro si au reusit sa isi creasca numarul de magazine de peste sapte ori, iar profiturile sunt pe masura.

Polonezii de la Enterprise Investors au mai facut o astfel de manevra in 2007 dupa ce au vandut reteaua de 21 de magazine Artima catre Carrefour.

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si