Incendiul a izbucnit vineri în zona de excludere, cu o rază de 30 de kilometri în jurul centralei accidentate de la Cernobîl, teatrul în 1986 al celui mai grav accident nuclear din istorie.

Suprafaţ cuprinsă de flăcări a crescut de la 10,5 hectare la 35 de hectare marţi, a anunţat serviciul de stat pentru situaţii de urgenţă.

Avioane au deversat 72 de tone de apă în foc, iar două elicoptere şi 120 de pompieri salvatori au fost desfăşuraţi la faţa locului.

Citeste si: S-a făcut dosar penal în cazul măștilor de protecție achiziționate de Guvernul României cu 12 milioane de euro! O firmă specializată în distribuția băuturilor alcoolice a primit contractul uriaș!

Potrivit aceleiaşi surse, ”nivelul radiaţiei la Kiev şi în regiune nu depăşeşte nivelul natural”.

Citeste si: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Unchiul copilei este principalul suspect al crimei! Ce i-ar fi făcut înainte să o omoare?!- wowbiz.ro

Directorul interimar al inspeciţiei ecologice guvernamentale Iegor Firsov anunţa duminică pe Facebook că nivelul radiaţiei în epicentrul incendiului depăşea- cu mult- normele.

Mai multe agenţii de stat ucrainene au dezminţit apoi aceste informaţii, iar Firsov a revenit luni asupra declaraţiilor sale.

Citeste si: Studiu Harvard- Rata deceselor provocate de Covid-19, legată de poluarea aerului

Incendiul a fost provocat de către un tânăr locuitor al unui sat situat în apropiere de Cernobîl, care riscă până la cinci ani de închisoare cu privire la ”distrugerea vegetaţiei”.

Tânărul, în vârstă de 27 de ani, a declarat că a dat foc ierbii ”pentru a se distra”, potrivit poliţiei.

Unul dintre reactoarele centralei de la Cernobîl a explodat la 26 aprilie 1986 şi a contaminat, potrivit unor estimări, până la trei sferturi din Europa.

Citeste si: Tentativă de înșelăciune la Constanța. Cum profită infractorii de criza creată de coronavirus

Zona situată pe o rază de 30 de kilometri în jurul centralei accidentate a rămas de atunci abandonată.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si