Suspectul pentru atacul armat din Dallas baricadat într-o parcare s-ar fi sinucis

Suspectul pentru atacul armat din Dallas baricadat într-o parcare s-ar fi sinucis, relateazăă presa locală citată de Fox News.

vineri 08 iulie 2016 , 11:10

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Bărbatul, care a tras în ofiţerii de poliţie care au încercat să negocieze predarea sa, s-ar fi împuşcat.

Anterior, el a ameninţat că “vine sfârşitul” pentru ofiţerii de poliţie şi că au fost amplasate bombe în tot centrul Dallasului.

Alţi trei suspecţi au fost reţinuţi. Este vorba de o femeie arestată în zona unde a avut loc atacul, şi alte două persoane, prinse după ce au încercat să fugă de la faţa locului cu o maşină.

Potrivit oficialului, cei trei şi bărbatul baricadat în parcare sunt suspectaţi că au colaborat, pentru a triangula poziţia ofiţerilor care asigura paza protestului din Dallas şi pentru a-i ataca.

Comandantul a subliniat că autorităţile nu sunt convinse că au identificat toţi suspecţii implicaţi în atac şi că ancheta continuă.

Cinci ofiţeri au fost ucişi şi alţi şase au fost răniţi după ce persoane necunoscute au deschis focul asupra poliţiştilor care asigura ordinea la un miting faţă de violenţa forţelor de ordine la adresa afro-americanilor.

Miercuri, un ofiţer din Minnesota l-a ucis pe Philando Castile, care se afla în maşină cu iubita sa şi copilul acesteia, într-o suburbie din St Paul. După ce ofiţerul a deschis focul, femeia din vehicul a început să filmeze şi să transmită imaginile live pe Facebook.

Cu o zi mai devreme, Alton Sterling a fost împuşcat la Baton Rouge, în Louisiana, după ce a fost culcat la pământ de doi ofiţeri albi.

Aceste două incidente sunt cele mai recente dintr-un şir lung de ucideri ale unor bărbaţi de culoare de către poliţie, ce au generat o dezbatere la nivel naţional privind folosirea forţei letale.

Clipul zilei pe STIRILEKANALD.RO:
Te-ar putea interesa si