Sute de români blocaţi pe o insulă din nordul Greciei. Feriboturile s-au stricat şi au izbucnit incendii

Sute de români sunt printre cei 1.500 de turişti blocaţi pe insula Samothraki, din nordul Greciei, după ce feriboturile care asigurau transportul pe continent s-au stricat.

Author: K.B. marți 13 august 2019 , 10:21

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Situaţia e dramatică, deoarece pe insulă au izbucnit şi incendii de vegetaţie, care iau amploare. Oamenii se plâng că au rămas fără bani, fără mâncare şi că dorm pe unde apucă. O nouă navă ar urma să vină abia miercuri, scrie presa elenă, relatează digi24.ro.

Sute de maşini, turişti nervoşi şi un haos general- aşa arată portul insulei greceşti Samothraki, în plin sezon estival.

Totul din cauză că feribotul care făcea legătura cu restul Greciei s-a stricat. La fel s-a întâmplat şi cu nava trimisă pentru a-l înlocui.

În jur de 1.500 de oameni- greci, români, bulgari, sârbi şi francezi- vor să părăsească insula. Şi-au lăsat maşinile în port, ca să aibă şanse mai mari să se urce pe primul feribot care va veni, şi dorm pe unde apucă. Unii şi-au întins corturile, alţii au găsit cazare la suprapreţ, scrie digi24.ro

Primăria a permis unor turişti să doarmă în clădiri ale municipalităţii.

 

O româncă blocată pe insulă acuză oficialii greci că au dat informaţii contradictorii: „Problema ţine, de fapt, de mai multe zile şi am aflat puţin câte puţin în ultimele noastre zile de vacanţă.

Ne-am chinuit să căutam cazări, bineînţeles că totul era complet full, oamenii s-au culcat pe jos, pe izoprene, în vânt, prin maşini, care cum a putut. Continuăm să fim ademeniţi cu câte un feribot imaginar care ba vine, ba nu vine, astfel încât nu putem nici să ne facem vreun plan. Nimeni nu pare să depună vreun efort activ să rezolve situaţia”.

Citeste si: O femeie din Buzău, despre care se bănuieşte că a contractat virusul West Nile, a murit la Spitalul Victor Babeş din Bucureşti

Citeste si: Momentul șocant în care un copil de trei ani cade în cap dintr-un pat supraetajat: „Rușine”

Şi în timp ce unii încearcă disperaţi să părăsească insula, alţii vor să ajungă în Samothraki, unde au rezervări. Hotelierii spun că se confruntă cu foarte multe vacanţe anulate.

Şi pentru ca haosul să fie complet, în apropiere de port au izbucnit incendii de vegetaţie. Pompierii locali au fost deja anunţaţi că nu vor primi întăriri, tot din cauză că nu există curse.

Problemele au început acum o săptămână, când feribotul SAOS 2 s-a stricat. Singura legătură cu restul continentului a rămas un vapor care putea transporta doar pasageri nu şi maşini. Vineri, autorităţile elene au anunţat că au găsit o altă navă, Azores Express, care poate transporta şi vehicule şi care urma să înceapă activitatea de sâmbătă. Dar la prima cursă nu a putut ajunge la destinaţie din cauza vremii, iar apoi s-a defectat.

Citeste si: Monica Pop ştie cine sunt vinovaţii pentru uciderea Alexandrei de către monstrul din Caracal: „Dincă, nenorocitul, nu putea face nimic fără "ajutorul" lor!”

Citeste si: Incendiu la o chilie a mănăstirii Agafton din judeţul Botoşani! Peste 20 de pompieri intervin pentru stingerea focului

De atunci, insula Samothraki e ruptă, practic, de restul lumii.

Oficialii greci au anunţat că abia miercuri va veni un feribot rapid care să transporte turiştii.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si