"Sute si mii de oameni isi vor pierde viata in spitale, oameni buni". Fostul ministrul al Sanatatii comenteaza masurile luate in sistemul public

Fostul ministru al Sanatatii Vlad Voiculescu comenteaza, miercuri, intr-un mesaj pe Facebook, masurile luate in sistemul public – blocarea angajarilor, plafonarea indemnizatiilor si reducerea cheltuielilor - si afirma ca, in sanatate, acestea vor duce la decesul a ”sute si mii de oameni” in spitale intrucat si pana acum situatia era destul de grava. Voiculescu face referire la o Ordonanta de Urgenta adoptata in decembrie 2017, cand ”toata lumea era disperata pentru ca Dragnea, Iordache, Nicolae, Nicolicea, Radulescu si restul gastii nenoroceau legile justitiei si se pregateau sa lase criminalii in libertate prin modificarea codurilor”.

V.P., miercuri 07 februarie 2018 , 10:55

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

”Stiti filmele acelea de actiune in care un personaj fuge de autoritati si, pentru a scapa, distruge orice, arunca oameni nevinovati in fata masinilor... orice doar pentru a scapa? Pretul pe care il pune personajul respectiv pe viata celorlalti arata, cat se poate de clar, daca avem de-a face cu un personaj pozitiv sau cu un bandit. Te prinzi usor cum sta treaba, chiar daca abia te-ai asezat in fata televizorului. Oare de ce inteleg oamenii asa de usor cand se uita la filme... dar in viata reala e asa de greu?”, isi incepe Vlad Voiculescu mesajul postat pe Facebook.

Acesta vorbeste despre cateva dintre lucrurile decize printr-o Ordonanta de Urgenta in decembrie 2017 si care se aplica incepand din acest an.

”In 2018, pe langa alte «revolutii» care bulibasesc salariile si taxele ca nicicand, actorul nostru principal si gasca sa au mai decis cateva lucruri: angajari la stat blocate (trebuie sa plece 2 oameni ca sa poti angaja unul), indemnizatii plafonate, reducerea cheltuielilor publice cu 10%. Sa va spun eu cu subiect si predicat ce inseamna asta in spitalele Romaniei in care peste un sfert din posturi sunt neocupate,  sporurile pentru anumite specialitati sunt acum plafonate la 30% (noi abia le marisem pentru arsi si pentru oncologie, de pilda), cele mai multe spitale deja nu aveau bani de curatenie, mancare pentru pacienti, medicamente si altele? Astea toate inseamna sute si mii de oameni care isi vor pierde viata in spitale, oameni buni”, mai spune Vlad Voiculescu.

Fostul ministru afirma ca ordonanta care prevede aceste lucruri a fost emisa „cand toata lumea era disperata pentru ca Dragnea, Iordache, Nicolae, Nicolicea, Radulescu si restul gastii nenoroceau legile justitiei si se pregateau sa lase criminalii in libertate prin modificarea codurilor”.

”Merita atatia oameni sa moara in spitale pentru ca domnul Dragnea si gasca dansului sa scape de puscarie?”, mai spune Voiculescu.

Actul normativ la care face referire fostul ministru al Sanatatii este Ordonanta de Urgenta Nr. 90/2017 din 6 decembrie 2017 privind unele masuri fiscal-bugetare, modificarea si completarea unor acte normative si prorogarea unor termene.

Printre termenele prorogate se numara alocarea a 6% din PIB pentru educatie si 1% din PIB pentru cercetare, alocarea de tichete cadou, premii, indemnizatia de hrana si indemnizatia de vacanta prevazute de Legea-cadru nr. 153/2017.

De asemenea, se esaloneaza pe cinci ani plata sumelor prevazute prin hotarari judecatoresti avand ca obiect acordarea unor drepturi de natura salariala stabilite in favoarea personalului din institutiile si autoritatile publice.

 

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si