Vești bune pentru elevii din Brașov. Primăria va achiziționa echipamente IT necesare desfășurării cursurilor online, pentru toți elevii și cadrele didactice

Elevii din Brașov își vor desfășura cursurile online, din cauza pandemiei de Sars-Cov-2, în condiții normale. Primăria a transmis că le va oferi atât elevilor, cât și profesorilor, toate echipamentele necesare pentru a-și desfășura orele.

Author: Georgiana Balaban vineri 25 septembrie 2020 , 18:15

tablete pentru elevii din brașov
Primarul George Scripcaru alături de comisia județeană Brașov.[Sursa foto: google]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Astăzi, primarul George Scripcaru și inspectorul școlar județean, Ovidiu Tripșa, au avut o întâlnire, online, cu directorii unităților de învățământ din municipiul Brașov, având ca temă stadiului pregătirii documentației de licitație și a proiectului de finanțare pentru achiziția de echipamente IT pentru elevii și cadrele de didactice

din Brașov. Săptămâna trecută, fiecare unitate de învățământ a transmis către ISJ necesarul, pentru ca Municipalitatea să își poată dimensiona bugetul necesar achiziției.

,,Am decis să facem un inventar împreună cu dumneavoastră (directorii unităților de învățământ din Brașov, n.n.) pentru achiziția echipamentelor informatice necesare pentru fiecare școală și grădiniță din municipiul Brașov. Vom face o procedură de achiziție în funcție de solicitările fiecărei unități de învățământ, transmise Inspectoratului Școlar Județean. Aceste echipamente vor fi achiziționate din fonduri de la bugetul local, care au fost prevăzute la rectificarea de acum două săptămâni, iar după aceea, noi, vom face demersurile necesare pentru a recupera acești bani printr-un proiect de finanțare.

Există o linie de finanțare nerambursabilă de la Uniunea Europeană, Programul Operațional Competitivitate, dar va mai dura câteva luni până când, sper, să reușim să recuperăm acești bani.

Este un risc pe care ni-l asumăm la nivelul Primăriei Municipiului Brașov. Cred că este un lucru benefic și, în felul acesta, avem ocazia ca fiecare elev și profesor să primească echipamentele IT necesare cursurilor online, fără a impune anumite condiții privind situația socială. De aceea, trebuie să setăm foarte bine aceste necesități la nivelul fiecărei unități de învățământ, școală și grădiniță, din municipiul Brașov că să putem dimensiona această achiziție”, a declarat primarul George Scripcaru.

Pe lângă tablete, elevii și profesorii vor avea parte și de un abonament la internet

În prezent, conform datelor colectate de ISJ Brașov de la fiecare unitate de învățământ, la nivelul municipiului este nevoie de aproximativ 25.000 de tablete, peste 5.500 de laptopuri, la care se adaugă camere web, proiectoare și table interactive. Achiziția tabletelor va include și un abonament de date valabil 24 de luni.

tablete pentru elevii din brașov
George Scripcaru și membrii inspectoratului școlar stabilesc numărul de tablete pe care îl vor oferi elevilor.[Sursa foto: google]

Primăria Brașov va depune în perioada următoare un proiect de finanțare prin Programul Operațional Competitivitate, Axa prioritară – Tehnologia Informației și Comunicațiilor (TIC) pentru o economie digitală competitivă, prioritatea de investiții 2c. – Consolidarea aplicațiilor TIC pentru e-guvernare, e-învățare, e-incluziune, e-cultură, e-sănătate, obiectiv specific 2.4 – Creșterea gradului de utilizare a internetului, Acțiunea 2.3.3 – Îmbunătățirea conținutului digital și a infrastructurii TIC sistemice în domeniul e-învățare, e-incluziune, e-cultură, e-sănătate – Secțiunea E-Educație.

Citeste si: Braşovul, primul oraş din România care testează un autobuz fără șofer

Citeste si: A venit gerul. Unde s-au înregistrat minus 2,9 grade în această dimineață

Citeste si: Familia unui preot din Brașov, decimată de coronavirus

Valoare estimată a achiziției este de aproximativ 10 milioane de euro, din care 98% sunt fonduri nerambursabile.

Ghidul de finanțare stabilește cerințele tehnice ale acestor echipamente, cât și valoarea maximă alocată pentru fiecare tip de echipament, astfel valoarea maximă a unei tablete nu poate să depășească 200 de euro, a unui laptop 360 de euro, o cameră web de videoconferință poate costa maxim 350 de euro, iar o tablă interactivă nu va depăși 1.600 de euro, arată brașovcity.ro.

Citeste si: Imagini șocante! Fiul unui afacerist din Brașov a murit într-un accident cumplit


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si