Anisie: "Sunt aproximativ 100.000 elevi care vor fi în scenariul roşu la acest moment”

Monica Anisie a afirmat că un număr de circa 100.000 de elevi vor învăţa în scenariul roşu şi anume în sistem online, iar inspectoratele şcolare au transmis că nu sunt probleme în asigurarea de echipamente, lucru care intră în sarcina unităţii de învăţământ. Ministrul Educaţiei a adăugat că peste 96.312 de profesori s-au format în această perioadă pentru a dobândi competenţe digitale.

Author: Georgiana Balaban duminică 13 septembrie 2020 , 19:37

anisie scenariu roșu elevi
Anisie a transmis că 100.000 de elevi vor fi în scenariul roșu de mâine.[Sursa foto: google]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

„Referitor la elevii în scenariul roşu pentru 14 zile, trebuie să reţinem că acest proces este dinamic din punct de vedere epidemiologic şi s-ar putea întruni comitetul să să schimbe scenariul.

Referitor la numărul de unităţi de învăţământ în scenariul roşu, sunt aproximativ 100.000 elevi care vor fi în scenariul roşu la acest moment. Asigurarea de echipamente e în sarcină unităţii de învăţământ şi în acest moment, în conformitate cu ce au transmis inspectoratele şcolare au transmis că nu sunt probleme. Să ne amintim cu toţii, că în perioada stării de urgenţă, atât profesorii, cât şi elevii au desfăşurat activităţile didactice în sistem online. Deci se poate. Dacă vorbim despre numărul de profesori care au competenţe digitale sunt peste 96.312 profesori care s-au format în această perioadă prin activităţile susţinute de casele corpului didactic.
În acelaşi timp mulţumesc organizaţiilor neguvernamentale care au desfăşurat astfel de activităţi de formare în această perioadă”,
a afirmat Monica Anisie, întrebată duminică într-o conferinţă de presă cîţ elevi stau acasă în acest moment, câţi au primit sau urmează să primească tablete şi câţi profesori au competenţe digitale şi calculator.

Ministrul Educației vorbește despre scenariul roșu

Ea a mai precizat referitor la materia pe care profesorii au predat-o în perioada în care au fost suspendate cursurile, „vreau să vă anunţ că deja am postat de o săptămână repere metodologice pentru fiecare disciplină în parte şi clasă în parte. În ele am urmărit recuperarea decalajelor care ar fi putut să apară în această perioadă în care au fost suspendate cursurile”.

Citeste si: Ministrul Educaţiei: ”Toată lumea critică, nimeni nu vine cu soluţii”

Citeste si: Ministrul Educaţiei, un nou anunţ important pentru elevi

Citeste si: Alexandru Rafila, critici dure la adresa medicilor care iau șpagă de la pacienți: „Nu există vreo justificare”- kanald.ro

Citeste si: De ce nu vrea Georgiana Lobonț să vorbească despre divorț. Armin Nicoară încearcă să o convingă- wowbiz.ro

anisie scenariu roșu elevi
Ministrul Educației a vorbit despre un posibil scenariu roșu.[Sursa foto: google]

Citeste si: Ministrul Educaţiei, despre începerea noul an școlar: "Părinții vor afla până în 10 septembrie"

Monica Anisie a mai anunţat, la finalul videoconferinţei cu inspectorii generali şcolari, că în acest moment sunt 11 judeţe din ţară unde nu există nicio unitate de învăţământ în scenariul roşu, ele putând să îşi desfăşoare activitatea în scenariul galben sau verde. Ministrul Educaţiei a adăugat că 12.423 unităţi care funcţionează în scenariul verde, 4.915 în scenariul galben şi 262 unităţi în scenariul roşu. De asemenea, ea a mai spus că 106 cadre didactice sunt spitalizate, 293 cadre didactice aflate în carantină şi vor să desfăşoare activitatea online şi 91 de cadre didactice care au intrat în concediu medical. Sunt 147 de cadre didactice care, începând cu 1 septembrie, au depus dosarele de pensionare la inspectoratele şcolare.

Citeste si: Ce se intampla daca stergi geamurile cu balsam de rufe: trucul care rezolva o problema ce apare des- kfetele.ro

Citeste si: VIDEO Shakira, în lacrimi din cauza lui Pique! Cât de rău o trata fotbalistul pe cantareata în public- radioimpuls.ro

Citeste si: Rezultate Bacalaureat 2020 toamna. Edu.ro a afișat notele elevilor la BAC, sesiunea de toamnă


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si