Tabloul "Nickelodeon" al pictorului roman Adrian Ghenie a fost vandut cu 9 milioane de dolari. E cea mai mare suma platita pentru opera unui artist roman in viata

Tabloul artistului roman Adrian Ghenie intitulat "Nickelodeon" a fost vandut la Londra pentru 9 milioane de dolari, aceasta fiind cea mai mare suma obtinuta platita pentru opera unui artist roman in viata.

Editor: Alexandra Chiric vineri 07 octombrie 2016 , 12:45

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Tabloul, realizat in 2008, a fost expus si in Bucuresti la Muzeul de Arta Contemporana. Cumparatorii s-au intrecut in oferte, insa pretul total pentru care a fost vanduta opera de arta este de 7.109.000 lire sterline, informeaza profit.ro.

Citeste si: Cresc salariile în România! Ce categorie de angajați va primi bani în plus- kanald.ro

Citeste si: „E cadavru viu!” Ionuț este în comă, după ce s-a dus la medic cu o durere de măsea- wowbiz.ro

Tabloul este pictat pe doua panouri cu o dimensiune totală de 2,38 x 4,14 metri si face referire la influenta pe care televiziunea a avut-o asupra tinerelor generatii. Totodata, titlul "Nickelodeon" face referire si la elementele imagistice pe care autorul le împrumută din tehnica cinematografică.

În cadrul licitaţiei a mai fost vândută o altă lucrare a lui Adrian Ghenie, intitulată Chirurgul şi sufletul său, al cărei preţ fusese estimat la 150.000-200.000 lire sterline, dar care a atins 341.000

lire sterline.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si