Seful Compartimentului Obstetrica-Ginecologie de la Spitalul Orasenesc Ineu, Kuffa-Chis Bassam, care s-a ocupat de cazul tinerei de 24 de ani moarte la scurt timp dupa nastere, a declarat, vineri, pentru News.ro, ca cel mai probabil femeia a suferit o embolie, avand in vedere simptomele pe care le-a avut inainte de stopul cardio-respirator.

"In urma operatiei de cezariana, din cauza unor cicatrice, lichidul amniotic a ajuns in sange, ceea ce a provocat o embolie. Nu a mai putut respira, s-a inecat, pe intelesul tuturor a facut spume la gura si a scuipat sange. Simptomele au fost evidente, dar ramane ca medicii legisti sa dea un verdict. Astfel de cazuri sunt foarte rare, unu la 80.000 de nasteri, conform statisticilor. Nu aveam cum sa prevedem aceasta complicatie", a declarat medicul care a operat-o pe tanara.

Atat medicul cat si familia spun ca tanara nu avea antecedente medicale care sa nu fi permis efectuarea operatiei de cezariana.

"A fost sanatoasa toata viata, nu stim cum s-a putut intampla asa o tragedie", a declarat bunicul tinerei, Ioan Tomuta.

El a spus ca bebelusul nascut este sanatos si a primit nota noua la nastere, iar in urma mamei decedate a mai ramas o fetita de un an si cinci luni.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

Familia tinerei se pregateste de inmormantare, iar pentru o enventuala plangere referitoare la deces asteapta rezultatele autopsiei.

Tanara de 24 de ani din satul aradean Dud a intrat in stop cardio-respirator la aproximativ 20 de minute dupa ce a nascut prin cezariana la Spitalul Orasenesc Ineu.

Managerul unitatii medicale, Monica Mang, a declarat, joi seara, ca pacienta a fost resuscitata in spital, in timp ce medicii au chemat de la Arad un elicopter SMURD pentru a fi transportata la Unitatea de Primire Urgente a Spitalului Clinic Judetean de Urgenta (SCJU).

In elicopter, pacienta a intrat din nou in stop cardio-respirator, astfel ca pe timpul zborului au fost efectuate manevrele de resucitare, care au continuat si la spitalul din Arad.

Purtatorul de cuvant al SCJU, Simina Roz, a declarat ca medicii UPU au intervenit mai mult de o ora si jumatate in incercarea de a salva viata tinerei, insa manevreme de resuscitare nu au dat rezultate, fiind declarat decesul.

"Mama a reusit sa isi vada copilul, l-a sarutat si l-a tinut in brate, dupa care i s-a facut rau", a declarat un cadru medical al spitalului din Ineu.

Copilul nascut, un baietel de 2,890 kilograme, este sanatos si a ramas in supravegherea medicilor, alaturi de bunica, in spitalul de la Ineu.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si