Tânărul de 20 de ani suspectat că ar fi introdus în ţară arme, plasat sub control judiciar

Tânărul de 20 de ani din Buzău, suspectat că ar fi introdus în ţară arme pe care ulterior le-a vândut unui braşovean, a fost plasat sub control judiciar pentru 60 de zile.

E. V., miercuri 12 iunie 2019 , 12:41

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Magistraţii Judecătoriei Buzău au decis, miercuri, plasarea sub control judiciar pentru 60 de zile a tânărului de 20 de ani acuzat de contrabandă calificată şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, scrie News. 

Potrivit unor surse din rândul anchetatorilor, tânărul de 20 de ani este originar din Buzău dar locuia fără forme legale în judeţul Ialomiţa. El ar fi fost cel care i-ar fi propus braşoveanului să-i aducă arme din străinătate. Buzoianul a adus astfel arme din state membre ale Uniunii Europene pe care i le-ar fi vândut bărbatului de 47 de ani din Braşov.

Conform anchetatorilor, nu toată muniţia descoperită în urma percheziţiilor desfăşurate în judeţele Braşov şi Ialomiţa este adusă de către buzoian, armele şi cartuşele descoperite de anchetatori având şiu altă provenienţă, în curs de cercetare.

Poliţiştii Biroului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase din Buzău au făcut trei percheziţii în judeţele Braşov şi Ialomiţa la persoane bănuite de contrabandă calificată şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor. Acţiunile au vizat doi bărbaţi la care anchetatorii au găsit pistoale cu glonţ, arme de diferite tipuri, muniţie şi mai multe componente de armament, toate deţinute ilegal.

 

Clipul zilei pe STIRILEKANALD.RO:

Te-ar putea interesa si