Ţara care a depăşit pragul de 5 milioane de persoane infectate cu coronavirus

Pragul de 5 milioane de persoane infectate cu noul coronavirus a fost depasit în Brazilia. Bilantul victimelor se apropie de 150.000

Author: Andreea Stoica joi 08 octombrie 2020 , 10:34

Cazuri coronavirus Brazilia
Cazuri coronavirus Brazilia
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Desi pragul de 5 milioane de cazuri de COVID-19 a fost depasit, în Brazilia, pandemia de COVID-19 înregistreaza un declin.

Având 31.553 noi cazuri raportate în ultimele 24 de ore, potrivit Ministerului Sanatatii, Brazilia are, la ora actuala, 5.000.694 de persoane infectate cu SARS-CoV-2.

Brazilia ocupa locul al treilea pe plan mondial dupa Statele Unite (7,5 milioane) si India (6,7 milioane) în functie de numarul de cazuri de coronavirus.

Bilanţul deceselor asociate COVID-19 în Brazilia

Brazilia, o tara cu 212 milioane de locuitori, a înregistrat si 734 noi decese în ultimele 24 de ore, bilantul total al victimelor raportate de la începutul epidemiei ajungând astfel la 148.228, comparativ cu 104.555 de decese în India si 211.108

în Statele Unite.

Citeste si: Ajutor financiar pentru români! O categorie de persoane va beneficia de vouchere, în limita a cinci salarii minime- kanald.ro

Citeste si: De ce nu vrea Georgiana Lobonț să vorbească despre divorț. Armin Nicoară încearcă să o convingă- wowbiz.ro

Numarul mediu zilnic de decese înregistrate saptamâna trecuta este de 610, o cifra care confirma o încetinire a pandemiei dupa un platou de 1.000 de morti în fiecare zi între iunie si august.

Coronavirus Brazilia
Coronavirus Brazilia

Media zilnica a noilor cazuri de infectare raportate într-o saptamâna a scazut la rândul ei si a ajuns la 27.477, în comparatie cu 40.000 la începutul lunii septembrie.

Situatia din Brazilia este înca "îngrijoratoare".

Expertii medicali considera ca situatia din Brazilia este înca "îngrijoratoare".

"Scaderea numarului de cazuri de infectare si de decese este foarte mica si nu este înca una sustinuta. Exista, deci, o prima tendinta de declin, dar ea ramâne sa fie confirmata", a declarat pentru AFP Mauro Sanchez, medic epidemiolog la Universitatea Brasilia, conform agerpres.ro.

 


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si