Ciuperca neagră care mai este denumită și Mucormicoza este o infecție rară, cu o rată de mortalitate de 50%, iar unii dintre pacienți pot fi salvați doar prin extirparea ochiului care a fost infectat.
India a raportat peste 8.800 de cazuri noi de infectări cu „ciuperca neagră”
Din ce în ce mai mulți pacienți cu virusul SARS Cov-2 au început să se infecteze cu mucormicoza, unii dintre aceștia și după ce s-au vindecat de COVID-19.
Doctorii precizează că la cei care s-au vindecat de Coronavirus, ciuperca neagra se instalează între 12 și 18 zile după vindecare.
Citeste si: Moderna cere aprobare pentru vaccinul destinat adolescenţilor între 12 şi 17 ani
În prezent, cele mai afectate de această boală sunt regiunile: Gujarat și Mahrasthra, iar alte 15 state au înregistrat până la 900 de cazuri. Doctorii din India susțin că secțiile speciale pentru tratarea pacienților cu mucormicoză arhipline, iar alții afirmă că India ar trebui să declare epidemia de „ciupercă neagră”.
Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
Citeste si: Bianca Drăgușanu și Victor Slav, întâlnire de gradul zero la școala Sofiei, după declarațiile dure pe care blonda le-a făcut despre tatăl fetiței sale! Ce s-a întâmplat în curtea școlii spune totul despre relația lor- wowbiz.ro
Citeste si: Bărbatul care își droga soția pentru a fi violată credea că era un „soț bun” și că viața lui putea continua la fel dacă nu era prins- antena3.ro
În India, mai exact la spitalul Mahraja Yeshwantrao din orașul Indore, numărul de pacienți care sufera de ciuperca neagra a crescut de la opt în urmă cu o săptămână la 185 sâmbătă seară, totodată peste 80% dintre pacienții infectați au nevoie de operație imediat.
Citeste si: Medicul Valeriu Gheorghiță: „Imunitatea de grup în România este începând de la 30% până la 45%”
Ciuperca neagră, mai gravă decât Coronairus
„Mucormicoza a devenit chiar mai problematică decât Covid-19. Dacă pacienții nu sunt tratați adecvat și la timp, rata mortalității poate crește până la 94%. Costul tratamentului este mare, iar medicamentele sunt puține”, declară Dr. Pandey.
De asemenea, doctorii afirmă că tratamentul potrivit pentru mucormicoză este amfotericina B, un medicament injectabil intravenos care trebuie administrat în fiecare zi timp de opt săptămâni.
Potrivit ultimelor date, majoritatea pacienților care au fost afectați de mucormicoză sunt de sex masculin, aceștia au fost tratați cu steroizi și aveau boli cronice, majoritatea diabet.
Citeste si: Aproximativ 54.000 de oameni s-au vaccinat împotriva Sars-Cov-2. Câte reacții adverse s-au înregistrat