Țara care a renunțat la vaccinul anti-COVID

Australia a renunțat la vaccinul candidat anti-covid după rezultatele slabe la testele clinice. Anunțul a fost făcut vineri de Guvernul de la Sydney.

Author: Razvan Ilie vineri 11 decembrie 2020 , 16:48

Vaccin abandonat în Australia
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Crearea unui vaccin împotriva covid-19 în Australia a fost abandonată vineri, din cauză că testele clinice au dar un rezultat fals pozitiv de HIV în rândul participanţilor la teste, a anunţat Guvernul de la Sydney, relatează AFP, preluată

de News.ro.

Citeste si: Câți bani plătește, de fapt, România pentru vaccinul anti coronavirus?

Vaccin abandonat din motive de încredere

În pofida faptului că acest vaccin s-a dovedit promiţător în lupta împotriva noului coronavirus SARS-CoV-2 şi că nu există vreun risc să transmită HIV – virusul care cauzează SIDA – prin administrare, dezvoltarea sa a fost a fost abandonată de teama subminării încrederii populaţiei în vaccinuri, a anunţat secretarul Ministerului Sănătăţii Brendan Murphy.

”El ar fi funcţionat probabil foarte bine ca un vaccin, însă nu putem avea probleme de încredere”, a dezvăluit el.

Acest vaccin-candidat care se afla în prima fază a testelor, la Universitatea din Queensland, folosea o cantitate mică de proteină HIV.

El a declanşat o reacţie a anticorpilor care ar putea interfera cu depistarea HIV, a precizat ministrul austrlian al Sănătăţii Greg Hunt.

Citeste si: Unde s-au înregistrat mai mult de 3.000 de decese cauzate de COVID-19 într-o singură zi

Vaccinuri din Rusia și China, la doi pași de România

Ungaria trece în regim de urgență la certificarea internă a unui vaccin chinezesc împotriva noului virus pornit chiar din China. Statele membre UE așteaptă de regulă acordul venit de la Agenția Europeană a Medicamentului, dar Ungaria vrea să sară peste acest pas recomandat de uzanțele europene.

Ungaria va încerca să obţină o  aprobare internă în regim de urgenţă  pentru un vaccin chinezesc împotriva COVID-19 în loc să aştepte evaluarea obişnuită efectuată de Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA), a anunţat vineri pe contul său de Facebook ministrul ungar de externe Peter Szijjarto.

" Siguranţa unui vaccin nu este o chestiune politică sau ideologică, ci una profesională. Dacă experţii iau o decizie pozitivă, vom începe imediat să întocmim contractul pentru a importa vaccinul'", a declarat Peter Szijjarto, adăugând că Ungaria a primit vineri documentaţia cerută.

 

 


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si