Noi reguli în supermarketuri. Ce trebuie să știe cumpărătorii

Noi reguli ar urma să fie impuse în Capitală inclusiv în marile magazine, printre ele și interzicerea coșurilor de cumpărături pe modelul aplicat în Argeș.

Author: Catalina Popa vineri 11 decembrie 2020 , 13:52

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

"Sunt idei, modalități prin care la nivel intern al magazinelor se pot organiza măsuri suplimentare în anumite momente când există trafic crescut de consumatori sau spre casele de marcat sau anumite produse.

Nu este vorba de interzicerea coșurilor de cumpărături, ci, în funcție de formatul acelui magazin, de o folosire preponderentă fie a acestor cărucioare cu rotile acolo unde sunt disponibile, iar în cazul suprafețelor de vânzare unde sunt numai coșuri de mână ele vor fi folosite ca până acum.

Obiectivul principal este conformarea cu regulile existente privind evitarea aglomerării, vorbim de momente in care poate există un flux mai mare de cumpărători și de măsuri care în acel context pot contribui suplimentar la reguli de distanțare sau reguli care sunt acum în vigoare", a spus la Digi24.

George Bădescu, director executiv al Asociației Marilor Rețele Comerciale din România.

Citeste si: Alexandru Rafila, avertisment fără precedent: "Este foarte grav!"

Vineri urmează să aibă loc o nouă ședință la Prefectura Capitalei, la care vor participa și reprezentanți ai centrelor comerciale și ai supermarketurilor.

Guvernul aprobă proiectul de hotărâre pentru prelungirea stării de alertă. Pentru câte zile sunt valabile măsurile

„Organizarea şi desfăşurarea activităţilor operatorilor de transport de cablu care deservesc pârtiile de schi se realizează prin ordin comun al miniştrilor. Dacă cabina are capacitate de 20 de persoane, probabil va fi stabilit că 10 persoane pot fi transportate cu cabina. Telescaunele, teleschiurile vor funcţiona la fel mai departe. În rest, toate măsurile care au fost până acum, bineînţeles cu excepţia deschiderii pieţelor, măsurile rămân la fel cele până la 1,5, cele între 1,5 şi 3 şi peste 3”, a explicat Arafat, la finalul şedinţei CNSU care propus prelungirea stării de alertă cu alte 30 de zile. Potrivit acestuia, pârtiile vor fi deschise, dar respectând toate regulile în jurul lor. 

Poți vedea decizia CNSU privind prelungirea stării de alertă cu 30 de zile chiar AICI.

Citeste si: Pe ce dată este Ignatul, sărbătoarea când sunt sacrificați porcii pentru Crăciun

Șeful DSU a făcut un apel la români să respecte măsurile de protecţie în timpul sărbătorilor de iarnă

Să vorbim deschis despre ce urmează în perioada sărbătorilor. E foarte important ca persoană fiecare ce va face, ca familie ce va face. În Bucureşti, numai în ultimele două zile, am avut număr de cazuri aproape de 2.000 două zile şi azi 1.700. Asta înseamnă o presiune care va fi asupra sistemului sanitar în următoarea perioadă. Asta înseamnă ca toată lumea să respecte portul măştii peste tot, distanţarea, măsurile de igienă, măsurile de telemuncă sau muncă la domiciliu sau combinarea cu separarea în două grupupri a celor care merg la lucru. De sărbători, vă rog, gândiţi-vă la sănătatea dumneavoastră şi celor din familia dumneavoastră şi a celor în vârstă. Încercaţi pe cât posibil să limitaţi întâlnirea cu cât mai mulţi oameni. Anul viitor sperăm să avem sărbători cât mai aproape de normal”, a mai afirmat Raed Arafat.

 


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si