”În afară de nişte excepţii rare, închidem ermetic traficul aerian, pentru a preveni in trarea variantelor de coronavirus şi pentru a ne asigura că progresăm rapid cu campania de vaccinare” a declarat premierul Benjamin Netanyahu, la începutul unei şedinţe de guvern.

Noi restricții de coronavirus în Israel

„Suntem înaintea întregii lumi. Nicio națiune nu a făcut ceea ce urmează noi să facem- sigilăm ermetic țara”, a declarat premierul Netanyahu.

Interdicţia va intra în vigoare luni, la ora 22:00 GMT, şi va fi în vigoare până la sfârşitul lunii ianuarie, potrivit unui comunicat al cabinetului lui Netanyahu. Așadar, graniţele Israelului au fost în mare parte închise străinilor în timpul pandemiei, în ţară având acces doar persoanele care deşin paşaport israelian.

Citeste si: Tragedie într-o țară din Africa: Patru miniştri au murit din cauza coronavirusului

Tot duminică, Israelul şi-a extins rapid campania de vaccinări, pentru a include şi adolescenţii. Vaccinările erau limitate iniţial la vîrstnici şi la alte categorii expuse unor riscuri ridicate, dar în prezent sunt disponibile  persoanelor cu vârste de peste 40 de ani şi, cu permisiunea părinţilor, tinerilor cu vârste între 16 şi 18 ani.

Citeste si: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Unde au fugit azi noapte Irinel Columbeanu și Irinuca, direct de la aeroport. Avem imagini în exclusivitate- wowbiz.ro

Israelul are cea mai rapidă rată de vaccinare din lume. Importând regulat vaccinuri Pfizer, Israelul a administrat cel puţin o doză la peste 25% din populaţia de 9 milioane de persoane, începând din 19 decembrie, potrivit Ministerului Sănătăţii.

Citeste si: Focar de coronavirus la o școală din București: Este vorba de infectări cu noua tulpină!

A treia carantină COVID-19 pentru Israel

Ţara se află începând din 27 decembrie în a treia carantină, pe care autorităţile intenţionează să o ridice la sfârşitul lunii ianuarie. Criticii afirmă că guvernul a gestionat incorect criza, neavând o strategie pe termen lung. 

Ministrul Educaţiei, Yoav Galant, a declarat la Ynet TV că este prematur de afirmat dacă vor putea fi deschise şcolile luna viitoare.

Acum, după ce au fost aprobate de cabinet, noile restricții trebuie să primească aprobare și din partea Comitetului pentru afaceri economice și a Comitetului pentru Constituție, Drept și Justiție. Decizia vine după ce guvernul a adoptat săptămâna trecută reglementari care impun tuturor persoanelor sosite pe aeroportul internațional Ben-Gurion să prezinte un test de coronavirus negativ efectuat cu mai puțin de 72 de ore înainte de aterizare.

Până în acest moment, Israelul a înregistrat 595.097 de cazuri și 4.361 de decese asociate cu Covid-19.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si