Tragedie într-o țară din Africa: Patru miniştri au murit din cauza coronavirusului

Patru miniştri din Zimbabwe au murit din cauza coronavirusului, trei dintre ei în ultimele două săptămâni, relatează AP.

Author: Mircea Pop duminică 24 ianuarie 2021 , 16:55

Tragedie într-o țară din Africa: Patru miniştri au murit din cauza coronavirusului
Tragedie într-o țară din Africa: Patru miniştri au murit din cauza coronavirusului
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Preşedintele Emerson Mnangagwa a declarat că ţara este profund afectată de Covid-19. “Pandemia nu discriminează. Nu există spectatori, judecători, oameni mai sfinţi decât tine. Nu sunt sumerbărbaţi sau superfemei. Suntem cu toţii expuşi”, a afirmat Mnangagwa într-un discurs televizat.

Mnangagwa a fost prezent săptămâna trecută la înmormântarea unuia dintre miniştri, la scurt timp după ce s-a anunţat moartea ministrului de Externe, Sibusiso Moyo. A încetat din viaţă şi ministrul Transporturilor, Joel Matiza, iar anterior a decedat şi alt ministru. De asemenea, au încetat din viaţă recent şi alţi politicieni şi oameni importanţi din Zimbabwe.

Acuzații grave

Opoziţia acuză guvernul că foloseşte Covid-19 ca armă prin ţinerea membrilor parlamentului, a oficialilor şi altor opozanţi în închisori supraaglomerate, unde virusul se transmite rapid. Criticii acuză guvernul şi de faptul că neglijează spitalele de stat, unde mulţi pacienţi cu Covid-19 nu pot beneficia de oxigenul necesar pentru a supravieţui.

Mai mulţi oameni privilegiaţi sunt trataţi în spitale private foarte scumpe sau în străinătate.

Citeste si: VIDEO- Scăpăm de unele restricții, dar nu și de boală. Adevărul despre rata de infectare cu coronavirus în România

Guvernul a anunţat că face tot ce îi stă în puteri şi că în ciuda divergenţelor politice şi economice lupta cu virusul este a tuturor.

Zimbabwe a înregistrat până acum 31.007 cazuri de infectare cu coronavirus şi 974 de decese cauzate de Covid-19. 

Citeste si: Ministerul Sănătăţii: Nouă dintre cei zece contacţi ai unuia dintre pacienţii depistaţi cu noua tulpină de coronavirus, depistaţi pozitiv la testul RT-PCR


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si