Ţara care introduce somnul de prânz la locul de muncă. Motivul pentru care s-a luat această măsură

Sindicatele de la Helsinki spun că somnul de amiază are multe beneficii, iar unele firme şi-au angajat deja specialişti care să-i ajute pe oameni să se relaxeze.

E. V., marți 23 octombrie 2018 , 08:51

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Finlanda se poate lăuda cu cel mai bun sistem de învăţământ din lume şi  nu numai. Nu de puţine ori, în materie de muncă şi educaţie ceasul exact s-a dat de aici.

De această dată, Finlanda mai face un pas în faţa şi introduce, atenţie, somnul de zi la locul de muncă. Grija pentru populaţie şi educaţia semenilor primează ca întotdeauna pentru finlandezi, iar această măsură a fost luată după multe studii. 

Orele de somn sunt de asemenea plătite, iar asta nu este o glumă. Sindicatele finlandeze au ajuns la concluzia că această masură vine în sprijinul ambelor părţi. Somnul la locul de muncă are efect asupra productivităţii anagajatului, dar şi a bunăstării financiare a companiei.

Sindicatele de la Helsinki spun că somnul de amiază are multe beneficii, iar unele firme şi-au angajat deja specialişti care să-i ajute pe oameni să se relaxeze.

Această măsură luată de finlandezi vine să combată disconfortul fizic pe care mulţi angajaţi îl au la serviciu (dureri de spate, dureri de articulaţii), dar şi să stopeze dorinţa oamenilor de a părăsi scaunul de la birou cât mai repede la sfârşitul zilei. 

sursa foto: CareerAddict


Distribuie acest articol pe Facebook si poti castiga un telefon de ultima generatie!
Abonează-te pe

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si