Țara care introduce starea de urgență pe o perioadă de 30 de zile

Guvernul sloven a declarat luni intrarea în vigoare a unei carantine naționale începând de marți, deoarece numărul de infectări cu COVID-19 au crescut semnificativ în ultima săptămână, cifra fiind dublă, comparativ cu săptămâna trecută.

Andreea Bolocan, luni 19 octombrie 2020 , 18:07

Slovenia stare de urgenta carantina coronavirus
Numărul cazurilor COVID-19 s-a dublat în ultima săptămână[Sursa foto: traveldailymedia.com]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

În Slovenia au fost introduse noile măsuri de prevenire a coronavirusului, guvernul adoptând luni un decret. Astfel, cele două milioane de locuitori din această țară membră a Uniunii Europene nu vor avea voie să iasă între orele 21:00 și 06:00, cu excepția călătoriilor strict necesare.

În cazul adunărilor, acestea vor fi limitate la 6 persoane față 10 anterior și toate călătoriile între cele 12 regiuni ale țării vor interzise. De asemenea, guvernul austriac a limitat numărul de spectatori la 1.000 în interior și 1.500 în aer liber, cu obligația de a aloca locuri.

Numărul cazurilor COVID-19 s-a dublat în ultima săptămână

Slovenia, care a reușit să limiteze răspândirea noului virus în primăvară, este de această dată copleșită: numărul de infecții s-a dublat într-o săptămână și capacitatea spitalelor nu mai este suficientă pentru a găzdui toți pacienții.

Autoritățile sanitare au fost forțate să oprească urmărirea contactelor persoanelor infectate, din cauza lipsei de personal suficient. În altă ordine de idei, restricțiile afectează și școlile: de luni, doar elevii de școlilor din clasele primare au voie să meargă la cursuri, iar copiii mai mari vor face cursuri online.

Citeste si: Un alt oraș mare din România intră în scenariul roșu! Toate școlile trec pe online, masca devine obligatorie peste tot

Citeste si: Masca devine obligatorie pe stradă în București! Lista completă a noilor restricții adoptate de Prefectura Capitalei

În Slovenia au fost înregistrate în total 190 de decese și peste 13.500 de cazuri de la apariția pandemiei

În regiune, Austria și-a intensificat luni măsurile, cancelarul conservator Sebastian Kurz a cerut locuitorilor să „facă totul pentru a preveni un al doilea blocaj”. Întâlnirile vor fi restricționate acum la șase persoane în interior și 12 persoane în aer liber, exceptate fiind ceremoniile funerare. Majoritatea infecțiilor au avut loc într-adevăr în ultimele săptămâni în cercurile de familie și prieteni.

Sursa: HotNews.ro


Distribuie acest articol pe Facebook si poti castiga un telefon de ultima generatie!
Abonează-te pe

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si