Țara care se pregătește pentru sezonul turistic de vară. Turiștii vor avea acces dacă vor fi vaccinaţi sau cu test PCR negativ

Bulgaria se pregăteşte pentru deschiderea sezonului turistic de vară, care începe pe 1 mai. Turiştii vor fi primiţi în staţiunile de pe litoralul bulgăresc dacă sunt fie vaccinaţi împotriva COVID-19, fie s-au recuperat, fie prezintă un test PCR negativ, informează Agerpres.

Andreea Bolocan, miercuri 17 martie 2021 , 07:53

Bulgaria sezonul turistic de vara certificat vaccinare test pcr negativ
Certificat verde electronic
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Bulgaria va adopta politica certificatului verde electronic

Bulgaria va adopta astfel politica europeană comună privind așa-numitul „certificat verde electronic” pentru călătorii, după cum a reieșit recent dintr-un discurs al ministrului bulgar al sănătății, prof.

Kostadin Anghelov. „Vom oferi o oportunitate tuturor turiștilor, iar astfel vom facilita circulație fiecăruia în parte”, a adăugat Anghelov.

Citeste si: Germania suspendă vaccinarea cu serul împotriva COVID-19 AstraZeneca

Sezonul turistic în Bulgaria anul acesta va fi deschis mai devreme, la data de 1 mai, a declarat ministrul bulgar al turismului, Mariana Nikolova. Printr-un ordin al ministrului turismului, vor fi aprobate măsurile care vor fi valabile pentru următorul sezon turistic.

Nikolova a mai explicat și faptul că deschiderea timpurie ar ajuta industria să întâmpine turiștii în preajma sărbătorilor din luna mai și de Paște. Iar regulamentul general și măsurile ar ajuta hotelierii să prevadă pachete turistice concrete.

Săptămâna viitoare, se așteaptă ca Uniunea Europeană să decidă asupra așa-numitului „certificat digital de vaccinare”. Guvernul bulgar susține această poziție, a adăugat Nikolova.

Măştile faciale vor fi, de asemenea, obligatorii în această vară pentru oricine stă în zone comune închise şi trebuie menţinută distanţarea socială, a declarat Ministerul Turismului din Sofia.

Citeste si: VIDEO -Vacanță ca-n Paradis în Zanzibar. Relaxare în mijlocul naturii

Reguli stricte pe plajele din Bulgaria

Pe plajă, o umbrelă poate fi folosită de cel mult două persoane sau de membrii unei singure familii. De asemenea, se vor aplica numeroase alte reglementări de igienă.

Bulgaria introduce noi reguli pe plaje

Industria turistică a Bulgariei a fost puternic afectată de pandemia de coronavirus în 2020. Numărul turiştilor din străinătate, consideraţi esenţiali pentru industrie, a scăzut, iar turiştii interni nu au putut

compensa enormele pierderi. Înainte de pandemie, turismul a generat 12% din produsul intern brut al ţării.

Alături de Austria, Grecia, Italia sau Spania, Bulgaria susține ideea unui pașaport de vaccinare. Comisia Europeană va prezenta luna aceasta o propunere pentru crearea unui pașaport digital de vaccinare la nivelul UE. Acesta ar urma însă să fie valabil doar pentru vaccinurile aprobate de Agenția Europeană a Medicamentului.

Conform datelor Eurostat, Bulgaria înregistrează cel mai mic salariu mediu din Uniunea Europeană (442 de euro pe lună).

România se situează pe penultima poziţie în topul UE cu un câştig salarial mediu de 700 de euro.


Abonează-te pe

Partenerii nostri
kanald.ro
Faimoșii au luat cea mai grea decizie! Pe cine au nominalizat spre eliminare în consiliu? Faimoșii au luat cea mai grea decizie! Pe cine au nominalizat spre eliminare în consiliu?
spotmedia.ro
Dan Dungaciu: Nimănui nu-i trece prin minte să înceapă un război, cu atât mai puțin la... Dan Dungaciu: Nimănui nu-i trece prin minte să înceapă un război, cu atât mai puțin la Marea Neagră
spotmedia.ro
USR-PLUS îl preferă pe Ludovic Orban? Miuța din curtea școlii USR-PLUS îl preferă pe Ludovic Orban? Miuța din curtea școlii
b1.ro
Scandal cu fostul ministru al Sănătăţii: Vlad Voiculescu l-a enervat atât de mult pe... Scandal cu fostul ministru al Sănătăţii: Vlad Voiculescu l-a enervat atât de mult pe Cristian Tudor Popescu, încât gazetarul a plecat din emisiune (VIDEO)
infoactual.ro
Horoscop Nostradamus: SINGURA zodie protejată de Univers Horoscop Nostradamus: SINGURA zodie protejată de Univers
infoactual.ro
Nostradamus a prezis. Schimbări zguduitoare pentru toată planeta! Viitorul pare... Nostradamus a prezis. Schimbări zguduitoare pentru toată planeta! Viitorul pare înfricoșător
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si