Tara care va acorda fiecarui cetatean 2.300 de dolari pe luna, indiferent daca munceste sau nu

Elveţienii vor fi chemaţi în data de 5 iunie să se pronunţe asupra unei iniţiative privind "introducerea unui venit de bază necondiţionat", care va înlocui diferite forme de asistenţă socială, informează Bloomberg.

joi 26 mai 2016 , 13:38

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Deşi iniţiatorii nu au precizat în mod exact care va fi suma acordată gratuit fiecărui cetăţean, au lăsat totuşi să se înţeleagă că va fi vorba de o sumă de 2.500 de franci (2.500 de dolari) pe lună pentru un adult şi un sfert din această sumă pentru un minor.

Iniţiatorii susţin că suma pe care o au în vedere va permite un "trai decent". Cu toate acestea un venit de 30.000 de franci pe an este doar puţin peste pragul sărăciei, care în Elveţia a fost de 29.501 franci în anul 2014. Potrivit datelor Institutului naţional de statistică din Elveţia, aproximativ una din opt persoane din Elveţia se situa anul trecut sub pragul sărăciei, un procent mai mare decât în Franţa, Danemarca şi Norvegia.

"Nu este ca şi cum în Elveţia există sărăcie abjectă. Dar există câteva persoane care nu au suficienţi bani şi există unele persoane care lucrează şi nu câştigă suficient", a declarat Andreas Ladner, profesor de ştiinţe politice de la Universitatea din Lausanne.

Citeste mai mult aici

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si