Țara de lângă România care a decretat stare de urgență până în februarie 2021!

Ungaria prelungește starea de urgență, pe fondul accentuării crizei de coronavirus, iar termenul până la care este setată această stare de urgență nu are echivalent în nicio altă țară din UE: peste două luni.

Razvan Ilie, joi 19 noiembrie 2020 , 10:59

Restricțiile adoptate până acum de Ungaria urmau să se încheie la 11 decembrie
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Ungaria a prelungit până la 8 februarie starea de urgenţă, instaurată pentru a lupta împotriva celui de-al doilea val al pandemiei de COVID-19, conform unui decret guvernamental adoptat marţi noapte. Restricţiile includ interdicţia de circulaţie între orele 20:00 şi 05:00, precum și interdicţia privind adunările publice.

Restricțiile adoptate până acum de Ungaria urmau să se încheie la 11 decembrie, dar au fost prelungite cu două luni suplimentare, iar termenul poate fi în continuare amânat.

Citeste si: Proteste masive în Germania împotriva măsurilor anunțate de Angela Merke- VIDEO

Ungaria: numărul de cazuri de coronavirus, în creștere

Miercuri au fost înregistrate alte 4.200 de noi cazuri şi 99 de decese, în uşoară scădere după recordurile din ultimele săptămâni în această ţară cu o populaţie de 9,8 milioane de locuitori, care a fost mai degrabă ferită de primul val din primăvară.

Viktor Orban a apelat la dreptul de veto al Ungariei pentru blocarea bugetului UE

Numărul de contaminări cu noul coronavirus este în creştere din septembrie, însă abia la începutul lui noiembrie guvernul lui Viktor Orban a decis să înăsprească restricţiile. În prezent, aproape 7.500 de bolnavi sunt spitalizaţi, dintre care 581 sunt conectaţi la ventilatoare.

Ungaria, joc dur pe plan european

Premierul ungar Viktor Orban i-a informat pe cancelarul german Angela Merkel, pe preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, şi pe preşedintele Consiliului European, Charles Michel, că Ungaria va bloca prin veto bugetul multianual al UE pentru perioada 2021-2027 şi planul european de redresare post-pandemie, din cauza condiţionalităţii privind accesarea fondurilor europene de statul de drept, a anunţat luni şeful biroului de presă al guvernului ungar, Bertalan Havasi, citat de agenţia MTI.


Abonează-te pe

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si