Ţara din Europa care înregistrează o creştere majoră a cazurilor de coronavirus

Cehia a înregistrat cel mai mare număr de cazuri de coronavirus de la debutul pandemiei, conform datelor publicate de Ministerul Sănătăţii din această ţară.

Author: Andreea Stoica joi 03 septembrie 2020 , 09:29

Coronavirus Cehia
Coronavirus Cehia
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Cehia raportat joi cel mai mare număr de îmbolnăviri zilnice de la debutul pandemiei de coronavirus, în martie, respectiv 650 de infecții.

Un total de 25.773 de cazuri de COVID-19

Conform Ministerului Sănătății din această ţară, bilanțul total crește la 25.773, la o populație de 10,7 milioane de locuitori.

Guvernul ceh a anunţat, la finele lunii august, că purtarea măştii de protecţie va deveni din nou obligatorie de la 1 septembrie în mijloacele de transport public şi în multe spaţii închise, o decizie luată în urma înmulţirii cazurilor de infectare cu coronavirus şi în aşteptarea unei toamne dificile. 

Citeste si: Cehia a revizuit condiţiile de intrare în ţară. România va fi inclusă de luni pe lista roşie

Cehia s-a numărat printre primele ţări din Europa care au impus purtarea măştilor în majoritatea locurilor publice, în martie, dar a ridicat gradual măsura odată ce numărul de infectări a scăzut la sfârşitul primăverii.

Acestea se află însă acum pe o tendinţă de creştere. 

Cehia
Cehia

„Considerăm că aceasta este o măsură de prevenţie având în vedere că ne aşteaptă, probabil, o toamnă complicată, mai ales după 1 septembrie (începerea noului an şcolar- n. red.), când va fi multă interacţiune”, preciza atunci ministrul sănătăţii, Adam Vojtech. 

Citeste si: Tragedie feroviară în Cehia! A fost carnagiu

Noile reguli prevăd că masca va trebui purtată în magazine, în spaţiile comune din şcoli şi în clădiri publice, chiar dacă nu şi la locurile de muncă sau în restaurante şi baruri.

Guvernul a mai decis să reducă de la 14 la 10 zile perioada de carantină pentru contacţii unei persoane infectate cu COVID-19.

Citeste si: Care sunt țările în care vom putea călători fără a mai sta în carantină și izolare la revenirea în România. Se aplică din 7 iulie


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si