Tăriceanu, atac dur la Iohannis: România are la Cotroceni un trântor solemn

Preşedintele Senatului, liderul ALDE Călin Popescu Tăriceanu, critică pactul politic propus de preşedintele Klaus Iohannis şi semnat de liderii opoziţiei, spunând că România are la Cotroceni „un trântor solemn, un politician - creaţie de laborator care nu a pus nicio piatră la eşafodajul european”şi că fostul primar al Sibiului ”se crede vreun Churchill ori Nelson Mandela al României”.

R.B., vineri 14 iunie 2019 , 14:10

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

”Ieri, de ziua sa, dl Klaus Werner Iohannis şi-a făcut un cadou ”instituţional”: şi-a convocat susţinătorii devotaţi pentru semnarea unui pact ilegitim şi imoral – din motive pe care le-am expus deja miercuri – menit să alimenteze, la nivelul publicului, impresia că domnia sa lucrează. În fapt, România are la Cotroceni un trântor solemn, un politician - creaţie de laborator care nu a pus nicio piatră la eşafodajul european, a fost plantat de alţii în capul mesei, dar încearcă să-şi aroge acum meritele altora. Căci nu! Dl.Iohannis nu a făcut nimic pentru integrare! Alţii au făcut-o. Guvernele din perioada preşedintelui Emil Constantinescu, guvernul Năstase, guvernul pe care eu l-am condus, pe ele a apăsat răspunderea integrării României în NATO şi UE. Pe atunci, dl. Iohannis era un primar din Sibiu care nu făcea decât să profite de generozitatea guvernului pe care l-am condus şi să-şi croiască drum electoral pe banii alocaţi de noi Sibiului, capitală culturală europeană”, scrie Tăriceanu pe Facebook.

Citeste si: Senatul a respins ridicarea imunităţii lui Călin Popescu Tăriceanu

El afirmă că ”azi, fostul primar se crede vreun Churchill ori Nelson Mandela al României; crede că parcursul european al ţării stă strict în augusta sa persoană şi împrăştie, între două navete la Bruxelles şi un palton trântit nervos pe capota maşinii, minciuni toxice despre ”cei care vor să scoată ţara din UE””.

Citeste si: Tăriceanu, despre lipsa autostrăzilor: Trebuie să recunoaştem că este o vină aş spune colectivă a tuturor guvernelor şi miniştrilor transporturilor

Conform lui Tăriceanu, ”niciun partid nu a avut vreodată această temă, la noi, în campanie ori în afara ei, nciun politician cât de cât relevant nu a pus la îndoială orientarea pro-europeană a ţării”, iar ”faptele există doar în imaginaţia prezidenţială”.

”Ca unul care mi-am pus semnătura pe documentul de aderare a României la UE, nu am de gând să accept lecţii de europenism de la unul care stă mai mult prin munţi ori prin străinătate decât la locul de muncă. Şi care a fost şi el prezent la ceremonia de aderare sus pomenită. E drept, ca invitat al guvernului altei ţări”, conchide liderul ALDE.

 

Clipul zilei pe STIRILEKANALD.RO:
Te-ar putea interesa si